Current Affairs Quiz 26 October 2019

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 26 October 2019, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 26 October 2019 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 26 October 2019 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 26 October 2019

Question 1:______________ crowned Vijay Hazare Trophy 2019-20 champions.
A. Karnataka
B. Maharashtra
C. Tamil Nadu
D. Andhra Pradesh

Answer and Explanation

Answer: A

Karnataka was crowned the 2019-20 Vijay Hazare Champions as they beat Tamil Nadu by nine wickets in the Vijay Hazare Trophy at Bengaluru.

Question 2:Indian Railways has launched ‘One Touch ATVM’ over _________ Suburban Network under Central Railway.
A. Pune
B. Mumbai
C. Nashik
D. Nagpur

Answer and Explanation

Answer: B

Indian Railways has launched ‘One Touch ATVM’ over Mumbai Suburban Network under Central Railway.

Question 3:______________ has defeated Jaroslav Smedek in men’s final of World Deaf tennis championship in Antalya, Turkey.
A. Prithvi Sekhar
B. Prithvi Sekhi
C. Prithvi Singh
D. Prithvi Saha

Answer and Explanation

Answer: A

Prithvi Sekhar has defeated Jaroslav Smedek in men’s final of World Deaf tennis championship in Antalya, Turkey.

Question 4:Pine Labs has partnered with ____________ for EMI facility for its debit card customers.
A. BOI
B. BOB
C. PNB
D. SBI

Answer and Explanation

Answer: D

Pine Labs has partnered with SBI for EMI facility for its debit card customers.

Question 5:____________ has been selected as a member of Dow Jones Sustainability World Index (DJSI) 2019.
A. Wipro
B. Infosys
C. Tech Mahindra
D. IBM

Answer and Explanation

Answer: A

Wipro Ltd has been selected as a member of Dow Jones Sustainability World Index (DJSI) 2019.

Question 6:____________ has won the DigiDhan Mission Fin-tech Award 2018-2019 at the MeitY Start-up Summit 2019 held in Delhi.
A. PayTm
B. PhonePe
C. BharatPe
D. BHIM

Answer and Explanation

Answer: C

BharatPe has won the DigiDhan Mission Fin-tech Award 2018-2019 at the MeitY Start-up Summit 2019 held in Delhi.

Question 7:____________ has launched video calling service ‘i-SERV’ to enhance customer service experience.
A. HDFC Life Insurance
B. SBI Life Insurance Company
C. Bajaj Allianz Life Insurance
D. Life Insurance Corporation

Answer and Explanation

Answer: C

Bajaj Allianz Life Insurance has launched video calling service ‘i-SERV’ to enhance customer service experience.

Question 8:The 2nd edition of the Indo-French knowledge summit 2019 held in University of ____________, France.
A. Lyon
B. Grenoble
C. Marseille
D. Toulouse

Answer and Explanation

Answer: A

The 2nd edition of the Indo-French knowledge summit 2019 held in University of Lyon, France.

Question 9:Which country has topped World Bank’s Ease of Doing business Rankings?
A. New Zealand
B. Finland
C. Switzerland
D. Sweden

Answer and Explanation

Answer: A

India has been ranked at 63rd among 190 countries. Two more cities Bengaluru and Kolkata in addition to Delhi and Mumbai are surveyed.

Question 10:____________ Parliament has awarded Sakharov Prize to Ilham Tohti (Uighur).
A. Russian
B. European
C. British
D. American

Answer and Explanation

Answer: B

European Parliament has awarded Sakharov Prize to Ilham Tohti (Uighur).

Daily Current Affairs: 26 October

General Knowledge Tests for October-2019
Happy Learning!
October-1October-2October-3October-4October-5
October-6October-7October-8October-9October-10
October-11October-12October-13October-14October-15
October-16October-17October-18October-19October-20
October-21October-22October-23October-24October-25
October-26October-27October-28October-29October-30October-31

Daily Current Affairs 26 October 2019 Current Affairs Quiz 26 October 2019 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest