Current Affairs Quiz 29 October 2019

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 29 October 2019, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 29 October 2019 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 29 October 2019 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 29 October 2019

Question 1:President Kovind has appointed Justice Sharad Arvind Bobde as the ____________ Chief Justice of India replacing Ranjan Gogoi.
A. 47th
B. 48th
C. 46th
D. 45th

Answer and Explanation

Answer: A

President Kovind has appointed Justice Sharad Arvind Bobde as the 47th Chief Justice of India replacing Ranjan Gogoi.

Question 2:National Unity day (also known as Rashtriya Ekta Diwas) is celebrated every year on ___________ by the people all through India.
A. 29th October
B. 31st October
C. 30th October
D. 28th October

Answer and Explanation

Answer: B

National Unity day (also known as Rashtriya Ekta Diwas) is celebrated every year on 31st October by the people all through India.

Question 3:Who is the Lieutenant Governor of Ladakh?
A. Radha Krishna Mathur
B. Girish Chandra Murmu
C. Satya Pal Malik
D. Banarsi Das

Answer and Explanation

Answer: A

Lieutenant Governor of Ladakh: Radha Krishna Mathur.

Question 4:What is the Capital of Gambia?
A. Banjul
B. Delasi
C. Gambian
D. Baku

Answer and Explanation

Answer: A

Gambia: Capital- Banjul || Currency- Gambian dalasi.

Question 5:International Internet Day is celebrated worldwide, every year on ______________.
A. 29th October
B. 30th October
C. 31st October
D. 28th October

Answer and Explanation

Answer: A

International Internet Day is celebrated worldwide, every year on 29th of October. Internet Day aims to show the possibilities offered by new technologies to improve standards of living by giving people more understanding of technology and its functions.

Question 6:Indo-French army joint exercise ‘Ex Shakti -2019’ will start from 31 October in ___________.
A. Andhra Pradesh
B. Himachal Pradesh
C. Rajasthan
D. Assam

Answer and Explanation

Answer: C

Indo-French army joint exercise ‘Ex Shakti -2019’ will start from 31 October in Rajasthan.

Question 7:Emperor of ___________ Naruhito has formally proclaimed his ascension to the throne in a ceremony attended by dignitaries from more than 180 countries, including Indian President Kovind.
A. Laos
B. China
C. Japan
D. South Korea

Answer and Explanation

Answer: C

Emperor of Japan Naruhito has formally proclaimed his ascension to the throne in a ceremony attended by dignitaries from more than 180 countries, including Indian President Kovind.

Question 8:New Development Bank has approved two projects of Brazil and India of worth _____________.
A. 500 million USD
B. 600 million USD
C. 700 million USD
D. 800 million USD

Answer and Explanation

Answer: D

New Development Bank has approved two projects of Brazil and India of worth 800 million USD.

Question 9:Tennis Player ___________ has won his first title since March 2017 after beating Stan Wawrinka in the final of the 4th Edition of European Open 2019 held in Antwerp, Belgium.
A. Andy Murray
B. Novak Djokovic
C. Rafael Nadal
D. Roger Federer

Answer and Explanation

Answer: A

Tennis Player Andy Murray has won his first title since March 2017 after beating Stan Wawrinka in the final of the 4th Edition of European Open 2019 held in Antwerp, Belgium.

Question 10:Which of the following administration will organise its first ever literature film festival.
A. Goa
B. Ladakh
C. Tripura
D. Sikkim

Answer and Explanation

Answer: B

Ladakh administration organized the first-ever Ladakh Literature festival.

Daily Current Affairs: 29 October

General Knowledge Tests for October-2019
Happy Learning!
October-1October-2October-3October-4October-5
October-6October-7October-8October-9October-10
October-11October-12October-13October-14October-15
October-16October-17October-18October-19October-20
October-21October-22October-23October-24October-25
October-26October-27October-28October-29October-30October-31

Daily Current Affairs 29 October 2019 Current Affairs Quiz 29 October 2019 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest