Current Affairs Quiz 7 October 2019

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 7 October 2019, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 7 October 2019 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 7 October 2019 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 7 October 2019

Question 1:The first e-waste clinic of India will be set up in ___________.
A. Bhopal
B. Mathura
C. Jaipur
D. Agra

Answer and Explanation

Answer: A

The first e-waste clinic of India will be set up in Bhopal. It will be jointly set up by Bhopal Municipal Corporation (BMC) and the Central Pollution Control Board (CPCB).

Question 2:India’s 1st plant to produce diesel from plastic waste is installed at _________.
A. Lucknow
B. Mathura
C. Nasik
D. Nagpur

Answer and Explanation

Answer: B

India’s 1st plant to produce diesel from plastic waste is installed at Mathura.

Question 3:The 50th Golden Jubilee edition of International Film Festival of India 2019 will be held in __________ in November.
A. Goa
B. Mumbai
C. Delhi
D. Hyderabad

Answer and Explanation

Answer: A

The 50th Golden Jubilee edition of International Film Festival of India 2019 will be held in Goa in November.

Question 4:Sweden’s climate activist Greta Thunberg and Cameroon’s peace campaigner Divina Maloum will be presented with 15th International Children’s Peace Prize on International Children’s Day ___________.
A. November 15
B. November 14
C. November 13
D. November 12

Answer and Explanation

Answer: A

Sweden’s climate activist Greta Thunberg and Cameroon’s peace campaigner Divina Maloum will be presented with 15th International Children’s Peace Prize on International Children’s Day November 15.

Question 5:World Teachers’ Day, also known as International Teachers Day, is an international day held annually on ___________.
A. October 5
B. September 5
C. November 5
D. December 5

Answer and Explanation

Answer: A

World Teachers’ Day, also known as International Teachers Day, is an international day held annually on October 5.

Question 6:Indian e-commerce company ____________ has tied-up with HDFC for ___________ HDFC Bank Credit Card.
A. ShopClues
B. Myntra
C. Snapdeal
D. Jabong

Answer and Explanation

Answer: C

Indian e-commerce company Snapdeal has tied-up with HDFC for Snapdeal HDFC Bank Credit Card.

Question 7:_________ has tied up with Common Service Centre e-Governance Services India Limited to expand its reach to villages and remote towns.
A. Kotak Bank
B. HDFC Bank
C. ICICI Bank
D. Axis Bank

Answer and Explanation

Answer: C

ICICI Bank has tied up with Common Service Centre e-Governance Services India Limited to expand its reach to villages and remote towns.

Question 8:Himachal Pradesh Chief Minister ____________ has flagged off ‘PragatiRath’ of HDFC bank to make people aware of financial and digital literacy.
A. Jai Ram Thakur
B. Virbhadra Singh
C. Prem Kumar Dhumal
D. Jagat Prakash Nadda

Answer and Explanation

Answer: A

Himachal Pradesh Chief Minister Jai Ram Thakur has flagged off ‘PragatiRath’ of HDFC bank to make people aware of financial and digital literacy.

Question 9:The 10th Asian Age Group Championships 2019 was held in __________ by the Swimming Federation of India (SFI) through the Asia Amateur Swimming Federation.
A. Kolkata
B. Mumbai
C. New Delhi
D. Bengaluru

Answer and Explanation

Answer: D

The 10th Asian Age Group Championships 2019 was held in Bengaluru by the Swimming Federation of India (SFI) through the Asia Amateur Swimming Federation.

Question 10:The 53rd Asian Body Building and Physique Sports Championship was held in ____________.
A. India
B. Indonesia
C. Malaysia
D. Thailand

Answer and Explanation

Answer: B

The 53rd Asian Body Building and Physique Sports Championship was held at Batam, Indonesia. Maj Abdul Quadir Khan of ‘Indian Army Corps of Signals’ has won Silver medal at Asian Body Building and Physique Sports Championship.

Daily Current Affairs: 7 October

General Knowledge Tests for October-2019
Happy Learning!
October-1October-2October-3October-4October-5
October-6October-7October-8October-9October-10
October-11October-12October-13October-14October-15
October-16October-17October-18October-19October-20
October-21October-22October-23October-24October-25
October-26October-27October-28October-29October-30October-31

Daily Current Affairs 7 October 2019 Current Affairs Quiz 7 October 2019 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest