Current Affairs Quiz 8 October 2019

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 8 October 2019, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 8 October 2019 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 8 October 2019 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 8 October 2019

Question 1:Indian Air Force has celebrated its __________ Air Force Day on October 8 at Hindon Air Base in Ghaziabad, Uttar Pradesh.
A. 87th
B. 88th
C. 89th
D. 90th

Answer and Explanation

Answer: A

Indian Air Force has celebrated its 87th Air Force Day on October 8 at Hindon Air Base in Ghaziabad, Uttar Pradesh.

Question 2:Atal Innovation Mission of _________ and United Nations Development Programme, India jointly launched Youth Co:Lab.
A. Finance Ministry
B. NITI Aayog
C. Health Ministry
D. Home Affairs Ministry

Answer and Explanation

Answer: B

Atal Innovation Mission of NITI Aayog and United Nations Development Programme, India jointly launched Youth Co:Lab.

Question 3:Justice Vinod Kumar Sharma has been appointed as the new _________ lokpal.
A. Punjab
B. Haryana
C. Rajasthan
D. Gujarat

Answer and Explanation

Answer: A

Justice Vinod Kumar Sharma has been appointed as the new Punjab lokpal.

Question 4:The 5th edition of World Parliament of science, religion and philosophy 2019 held in _________.
A. Pune
B. Hyderabad
C. Mumbai
D. Kolkata

Answer and Explanation

Answer: A

The 5th edition of World Parliament of science, religion and philosophy 2019 held in Pune, Maharashtra.

Question 5:UNESCO has appointed __________ actress Yalitza Aparicio as Goodwill Ambassador for indigenous people.
A. Mexican
B. American
C. British
D. French

Answer and Explanation

Answer: A

UNESCO has appointed Mexican actress Yalitza Aparicio as Goodwill Ambassador for indigenous people.

Question 6:Peter Edward “Ginger” Baker who recently passes away, was an English ___________ and a co-founder of the rock band Cream.
A. Guitarist
B. Bassist
C. Keytarist
D. Drummer

Answer and Explanation

Answer: D

Peter Edward “Ginger” Baker who recently passes away, was an English drummer and a co-founder of the rock band Cream.

Question 7:National Health Authority has signed a Statement of Intent with ___________ for Ayushman Bharat-Pradhan Mantri Jan Arogya Yojana.
A. Walmart
B. Microsoft
C. Google
D. Amazon

Answer and Explanation

Answer: C

National Health Authority has signed a Statement of Intent with Google for Ayushman Bharat-Pradhan Mantri Jan Arogya Yojana.

Question 8:____________ has launched ‘Faceless e-Assessment scheme’.
A. CBDT
B. CBIC
C. ED
D. CBET

Answer and Explanation

Answer: A

Central Board of Direct Taxes has launched ‘Faceless e-Assessment scheme’.

Question 9:Where is the Headquarter of Bain & Company?
A. Chicago
B. Ohio
C. Boston
D. Washington DC

Answer and Explanation

Answer: C

Bain & Company is a global management consultancy headquartered in Boston, Massachusetts. One of the “Big Three” management consultancies, it is seen as one of the most prestigious employers in the industry. The firm provides advice to public, private, and non-profit organizations. Bain & Company: CEO: Manny Maceda || Revenue: 450 crores USD || Headquarters: Boston, Massachusetts, United States || Founded: 1973

Question 10:___________’s pacer Mohammad Hasnain has become youngest player to take a T20 hat-trick.
A. Afghanistan
B. Pakistan
C. Bangladesh
D. Maldives

Answer and Explanation

Answer: B

Pakistan’s pacer Mohammad Hasnain has become youngest player to take a T20 hat-trick.

Daily Current Affairs: 8 October

General Knowledge Tests for October-2019
Happy Learning!
October-1October-2October-3October-4October-5
October-6October-7October-8October-9October-10
October-11October-12October-13October-14October-15
October-16October-17October-18October-19October-20
October-21October-22October-23October-24October-25
October-26October-27October-28October-29October-30October-31

Daily Current Affairs 8 October 2019 Current Affairs Quiz 8 October 2019 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest