Current Affairs Quiz 24 September 2019

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 24 September 2019, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 24 September 2019 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 24 September 2019 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 24 September 2019

Question 1:Where is the Headquarter of Audit Bureau of Circulations of India?
A. Mumbai
B. New Delhi
C. Hyderabad
D. Kolkata

Answer and Explanation

Answer: A

The Audit Bureau of Circulations of India is a non-profit circulation-auditing organisation. It certifies and audits the circulations of major publications, including newspapers and magazines in India. ABC is a voluntary organisation initiated in 1948 that operates in different parts of the world. Headquarters: Mumbai || Founded: 1948

Question 2:Ministry of Home Affairs (MHA) will conduct first-ever Digital Census in ________.
A. 2020
B. 2021
C. 2022
D. 2023

Answer and Explanation

Answer: B

Ministry of Home Affairs (MHA) will conduct first-ever Digital Census in 2021.

Question 3:International Day of Sign Languages is celebrated annually across the world on __________ every year along with International Week of the Deaf.
A. 20 September
B. 21 September
C. 22 September
D. 23 September

Answer and Explanation

Answer: D

International Day of Sign Languages is celebrated annually across the world on 23 September every year along with International Week of the Deaf.

Question 4:The 71st annual primetime Emmy Awards ceremony was held at the Microsoft Theatre in ___________.
A. Los Angeles
B. San Francisco
C. Las Vegas
D. San Diego

Answer and Explanation

Answer: A

The 71st annual primetime Emmy Awards ceremony was held at the Microsoft Theatre in Los Angeles.

Question 5:____________ Tourism has won three Pacific Asia Travel Association (PATA) Gold awards in Nur-Sultan (Astana), Kazakhstan.
A. Rajasthan
B. Kerala
C. Goa
D. Jammu and Kashmir

Answer and Explanation

Answer: B

Kerala Tourism has won three Pacific Asia Travel Association (PATA) Gold awards in Nur-Sultan (Astana), Kazakhstan.

Question 6:Organisation for Economic Co-operation and Development (OECD) has cut India’s GDP Growth Forecast to _________ from 7.2% for 2019-20.
A. 6.1%
B. 5.5%
C. 5.9%
D. 6.3%

Answer and Explanation

Answer: C

Organisation for Economic Co-operation and Development (OECD) has cut India’s GDP Growth Forecast to 5.9% from 7.2% for 2019-20.

Question 7:Indian School of Business (ISB) Hyderabad is ranked ________ globally and 1st in Asia in the Best International 1-Year Business Schools 2019 by Forbes.
A. 9th
B. 8th
C. 7th
D. 6th

Answer and Explanation

Answer: C

Indian School of Business (ISB) Hyderabad is ranked 7th globally and 1st in Asia in the Best International 1-Year Business Schools 2019 by Forbes.

Question 8:Central Board of Direct Tax (CBDT) has set-up National e-Assessment Centre (NeAC) in _______.
A. Mumbai
B. Delhi
C. Lucknow
D. Pune

Answer and Explanation

Answer: B

Central Board of Direct Tax (CBDT) has set-up National e-Assessment Centre (NeAC) in Delhi.

Question 9:Which of the following has won The Best FIFA Men’s Goalkeeper Award?
A. Alisson Becker
B. David de Gea
C. Marc-André ter Stegen
D. Manuel Neuer

Answer and Explanation

Answer: A

Alisson, is a Brazilian professional footballer who plays as a goalkeeper for Premier League club Liverpool and the Brazil national team.

Question 10:World Alzheimer’s Day is observed on _____________, 2019.
A. 20 September
B. 21 September
C. 22 September
D. 23 September

Answer and Explanation

Answer: B

World Alzheimer’s Day was observed on September 21, 2019.

Daily Current Affairs: 24 September

General Knowledge Tests for August-2019
Happy Learning!
September-1September-2September-3September-4September-5
September-6September-7September-8September-9September-10
September-11September-12September-13September-14September-15
September-16September-17September-18September-19September-20
September-21September-22September-23September-24September-25
September-26September-27September-28September-29September-30

Daily Current Affairs 24 September 2019 Current Affairs Quiz 24 September 2019 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest