Current Affairs Quiz 25 September 2019

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 25 September 2019, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 25 September 2019 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 25 September 2019 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 25 September 2019

Question 1:President Kovind has inaugurated the ___________ India Water Week 2019 in New Delhi.
A. 6th
B. 7th
C. 8th
D. 9th

Answer and Explanation

Answer: A

President Kovind has inaugurated the 6th India Water Week 2019 in New Delhi.

Question 2:NDTV’s Senior Journalist Ravish Kumar has been awarded with the first ____________ Memorial Award in Bengaluru.
A. Narendra Dabholkar
B. Gauri Lankesh
C. Govind Pansare
D. Kavitha Lankesh

Answer and Explanation

Answer: B

NDTV’s Senior Journalist Ravish Kumar has been awarded with the first Gauri Lankesh Memorial Award in Bengaluru.

Question 3:_____________ has set-up a committee to suggest the structures and norms/regulations for Social Stock Exchange under the chairmanship of Ishaat Hussain (Director at SBI Foundation and former Finance Director at Tata Sons).
A. SEBI
B. RBI
C. NABARD
D. Finance Ministry

Answer and Explanation

Answer: A

SEBI has set-up a committee to suggest the structures and norms/regulations for Social Stock Exchange under the chairmanship of Ishaat Hussain (Director at SBI Foundation and former Finance Director at Tata Sons).

Question 4:Actress __________ has launched a pan India campaign ‘Climate Warriors’.
A. Bhumi Pednekar
B. Anushaka Sharma
C. Kiara Advani
D. Taapsee Pannu

Answer and Explanation

Answer: A

Actress Bhumi Pednekar has launched a pan India campaign ‘Climate Warriors’. Climate Warrior is a concerted social media and online initiative which will be used to focus on awareness building and to become more conscious towards climate and environment-friendly life choices.

Question 5:India and ____________ will host first ever tri-services exercise ‘Tiger Triumph’ at Visakhapatnam and Kakinada, Andhra Pradesh.
A. USA
B. Russia
C. Japan
D. UK

Answer and Explanation

Answer: A

India and USA will host first ever tri-services exercise ‘Tiger Triumph’ at Visakhapatnam and Kakinada, Andhra Pradesh.

Question 6:Australian capital ____________ has become the first city in the country to legalise, possessing and growing marijuana for personal use.
A. Sydney
B. Melbourne
C. Canberra
D. Perth

Answer and Explanation

Answer: C

Australian capital Canberra has become the first city in the country to legalise, possessing and growing marijuana for personal use.

Question 7:Who is the CEO of Bank of Baroda?
A. MK Mishra
B. Sunil Mehta
C. PS Jayakumar
D. Ajay Tyagi

Answer and Explanation

Answer: C

Headquarters: Alkapuri, Vadodara || CEO: P. S. Jayakumar

Question 8:______________ has tied up with Bharti AXA Life Insurance to offer Mobile Pre-paid Plan with insurance protection cover to users.
A. Airtel
B. Idea
C. Vodafone
D. BSNL

Answer and Explanation

Answer: A

Bharti Airtel has tied up with Bharti AXA Life Insurance to offer Mobile Pre-paid Plan with insurance protection cover to users.

Question 9:RBI has approved the re-appointment of Shyam Srinivasan as Managing Director and CEO of ___________.
A. Nanital Bank
B. South Indian Bank
C. Karnataka Bank
D. Federal Bank

Answer and Explanation

Answer: D

RBI has approved the re-appointment of Shyam Srinivasan as Managing Director and CEO of Federal Bank.

Question 10:Indian Chess Grandmaster _________ has won Fide World Grand Prix 2019 Title.
A. Harika Dronavalli
B. Koneru Hampi
C. Tania Sachdev
D. Karnam Malleswari

Answer and Explanation

Answer: B

Indian Chess Grandmaster Koneru Hampi has won Fide World Grand Prix 2019 Title.

Daily Current Affairs: 25 September

General Knowledge Tests for August-2019
Happy Learning!
September-1September-2September-3September-4September-5
September-6September-7September-8September-9September-10
September-11September-12September-13September-14September-15
September-16September-17September-18September-19September-20
September-21September-22September-23September-24September-25
September-26September-27September-28September-29September-30

Daily Current Affairs 25 September 2019 Current Affairs Quiz 25 September 2019 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest