Current Affairs Quiz 29 September 2019

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 29 September 2019, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 29 September 2019 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 29 September 2019 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 29 September 2019

Question 1:____________from Vadodara, Gujarat has been crowned as Mrs India – Pride of the Nation 2019.
A. Pooja Desai
B. Pooja Mahesh
C. Pooja Agrawal
D. Pooja Mehta

Answer and Explanation

Answer: A

Pooja Desai from Vadodara, Gujarat has been crowned as Mrs India – Pride of the Nation 2019.

Question 2:__________ Government has become the first in the country to implement the Street Vendors Act.
A. Rajasthan
B. Delhi
C. Punjab
D. Odisha

Answer and Explanation

Answer: B

Delhi Government has become the first in the country to implement the Street Vendors Act.

Question 3:Women & Child Development & Mission Shakti Department of Odisha in collaboration with ________________ has unveiled ‘TikkiMausi’ mascot.
A. WEF
B. UNDP
C. UNESCO
D. UNICEF

Answer and Explanation

Answer: D

Women & Child Development & Mission Shakti Department of Odisha in collaboration with UNICEF has unveiled ‘TikkiMausi’ mascot.

Question 4:World Heart Day is observed on __________ by World Heart Federation.
A. 29th September
B. 30th September
C. 28th September
D. 27th September

Answer and Explanation

Answer: A

World Heart Day is observed on 29th September by World Heart Federation.

Question 5:Which of the following company has topped BrandZ Top 75 Most Valuable Indian Brands 2019 ranking?
A. HDFC Bank
B. LIC
C. SBI
D. TCS

Answer and Explanation

Answer: A

BrandZ Top 75 Most Valuable Indian Brands 2019 ranking is released by WPP and Kantar Millward Brown.

Question 6:ICC has announced a partnership with _________ for carrying out a range of digital content.
A. Instagram
B. Twitter
C. Facebook
D. WhatsApp

Answer and Explanation

Answer: C

ICC has announced a partnership with Facebook for carrying out a range of digital content.

Question 7:2019 World Athletics Championships is held between 27 September and 6 October 2019 in ___________ at the renovated multi-purpose Khalifa International Stadium.
A. UAE
B. Saudi Arabia
C. Qatar
D. Oman

Answer and Explanation

Answer: C

2019 World Athletics Championships is held between 27 September and 6 October 2019 in Doha, Qatar at the renovated multi-purpose Khalifa International Stadium.

Question 8:ADB cuts India’s GDP growth forecast to ___________ from 7% for FY 2019-20.
A. 6.5%
B. 6.7%
C. 6.6%
D. 6.4%

Answer and Explanation

Answer: A

ADB cuts India’s GDP growth forecast to 6.5% from 7% for FY 2019-20.

Question 9:The 2019 is the fourth year of UNESCO marking ____________ as the “International Day for Universal Access to Information” (IDUAI).
A. 28 September
B. 29 September
C. 30 September
D. 27 September

Answer and Explanation

Answer: A

The 2019 is the fourth year of UNESCO marking 28 September as the “International Day for Universal Access to Information” (IDUAI).

Question 10:__________ of Rajasthan has become first Indian to receive Changemaker Award 2019 at Goalkeepers Global Goals Awards 2019 presented by the Bill and Melinda Gates Foundation.
A. Payal Dhingra
B. Payal Jangir
C. Payal Maloo
D. Payal Rohatagi

Answer and Explanation

Answer: B

PayalJangir of Rajasthan has become first Indian to receive Changemaker Award 2019 at Goalkeepers Global Goals Awards 2019 presented by the Bill and Melinda Gates Foundation.

Daily Current Affairs: 29 September

General Knowledge Tests for August-2019
Happy Learning!
September-1September-2September-3September-4September-5
September-6September-7September-8September-9September-10
September-11September-12September-13September-14September-15
September-16September-17September-18September-19September-20
September-21September-22September-23September-24September-25
September-26September-27September-28September-29September-30

Daily Current Affairs 29 September 2019 Current Affairs Quiz 29 September 2019 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest