Current Affairs Quiz 1 April 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 1 April 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 1 April 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 1 April 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 1 April 2018

Question 1:Lobsang Sangay is the Prime Minister of _____.
A. Nepal
B. Tibet
C. Myanmar
D. Vietnam

Answer and Explanation

Answer: B

Lobsang Sangay is the Prime Minister of Tibet.

Question 2:GSAT-6A is a ______ satellite.
A. Geosynchronous
B. Defence
C. Communication
D. Entertainment

Answer and Explanation

Answer: C

ISRO on Sunday confirmed it has lost contact with GSAT-6A communication satellite.

Question 3:Which MP has donated his entire Rajya Sabha pay to PM’s Relief Fund?
A. Arun Jaitley
B. SubramanyamSwami
C. K Rahul
D. Sachin Tendulkar

Answer and Explanation

Answer: D

Cricket legend Sachin Tendulkar has donated his entire salary and other monthly allowances he drew as Rajya Sabha MP to the Prime Minister’s Relief Fund.

Question 4:_____ to send troops to Syria in support of Kurdish militia.
A. US
B. France
C. Israel
D. UK

Answer and Explanation

Answer: B

France to send troops to Syria in support of Kurdish militia.

Question 5:Winter Olympics2017 was held in _____.
A. S Korea
B. N Korea
C. Russia
D. UK

Answer and Explanation

Answer: A

Winter Olympics2017 was held in S Korea.

Question 6:Foal Eagle is the Joint Military exercise between US and ____.
A. India
B. Israel
C. S Korea
D. France

Answer and Explanation

Answer: C

Around 11,500 US troops and some 3,00,000 South Korean soldiers are set to participate in the first of the two drills, Foal Eagle.

Question 7:Which country is the largest producer of Mobile Phones?
A. China
B. India
C. Vietnam
D. England

Answer and Explanation

Answer: A

India is now the second largest mobile phone producer in the world after China, as per information shared by the Indian Cellular Association with telecom minister Manoj Sinha and IT minister Ravi Shankar Prasad.

Question 8:Which is largest crypto currency by market capitalisation?
A. Litecoin
B. Bitcoin
C. Gamacoin
D. Petro Dollar

Answer and Explanation

Answer: B

World’s largest cryptocurrency Bitcoin has a market capitalisation of $120bn and accounts for 45% of the cryptocurrency market.

Question 9:_____ to invest Rs.1.4tn to double refining capacity.
A. IOC
B. HP
C. Reliance
D. Shell

Answer and Explanation

Answer: A

Indian Oil Corporation (IOC) to invest Rs.1.4tn to double refining capacity.

Question 10: Sloane Stephens won ___ Open tennis title.
A. Australian
B. Indian
C. Miami
D. Japan

Answer and Explanation

Answer: C

Sloane Stephens won Miami Open tennis title.

Daily Current Affairs: 1 April

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for april-2018
Happy Learning!
Apr-1Apr-2Apr-3Apr-4
Apr-5

Daily Current Affairs 1 April 2018 Current Affairs Quiz April 1 2018 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest

[i]
[i]