Current Affairs Quiz 10 April 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 10 April 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 10 April 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 10 April 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 10 April 2018

Question 1:The all-electric high speed train launched by Modi has a maximum speed of ___.
A. 100 kmph
B. 120 kmph
C. 140 kmph
D. 150 kmph

Answer and Explanation

Answer: B

The all-electric high speed train has a maximum speed of 120 kmph.

Question 2: Eight theatre Olympics was held in ___
A. Bengaluru
B. Chennai
C. Mumbai
D. New Delhi

Answer and Explanation

Answer: C

Eight Theatre Olympics was held in Mumbai.

Question 3: Which country has taken up Polio eradication drive ?
A. Afghanistan
B. Ukraine
C. Nepal
D. Pakistan

Answer and Explanation

Answer: D

Pakistan has taken up Polio eradication drive.

Question 4: Which country will take part in the Cannes Film Festival for the 1st time?
A. India
B. China
C. Saudi Arabia
D. France

Answer and Explanation

Answer: C

Saudi Arabia will take part in the Cannes Film Festival for the 1st time.

Question 5:Which leader recently made 1st official mention of US-N Korea talks?
A. Donald Trump
B. Kim Jong-un
C. Ram Nath Kovind
D. Narendra Modi

Answer and Explanation

Answer: B

KimJong-un made 1st official mention of US-N Korea talks.Trump and Jon-un are expected to meet for the 1st time in May this year.

Question 6:The Presidents of US and N Korea are set to meet up in __.
A. April
B. May
C. June
D. July

Answer and Explanation

Answer: B

The Presidents of US and N Korea are set to meet up in May.

Question 7:Heena Sidhu has won gold in ____ pistol event.
A. 5 m
B. 10 m
C. 15 m
D. 25 m

Answer and Explanation

Answer: D

Heena Sidhu wins gold in 25m pistol event.

Question 8:Who is the new CEO of Deutsche Bank?
A. Christian Sewing
B. Garth Ritchie
C. John Cryan
D. None of the above

Answer and Explanation

Answer: A

Christian Sewing is the new CEO of Deutsche Bank.

Question 9:Axis Bank CEO Shikha Sharma has cut short her tenure after RBI raises doubts she will to step down on ____ 2018.
A. April 30
B. June 1
C. December 31
D. June 30

Answer and Explanation

Answer: C

Axis Bank CEO Shikha Sharma cuts short her tenure after RBI raises doubts, to step down on December 31

Question 10: India scored _____ goals against Malaysia to reach commonwealth hockey semis.
A. 1
B. 2
C. 3
D. 4

Answer and Explanation

Answer: B

India scored 2 goals against Malaysia to reach hockey semis.

Daily Current Affairs: 10 April

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for april-2018
Happy Learning!
Apr-1Apr-2Apr-3Apr-4
Apr-5Apr-6Apr-7Apr-8
Apr-9Apr-10Apr-11Apr-12
Apr-13

Daily Current Affairs 10 April 2018 Current Affairs Quiz April 10 2018 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest