Current Affairs Quiz 11 April 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 11 April 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 11 April 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 11 April 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 11 April 2018

Question 1:Which political party reported least income in FY 16-17?
A. BJP
B. Congress
C. CPI
D. BSP

Answer and Explanation

Answer: C

CPI reported income of Rs.2.04 cr in FY 16-17.

Question 2: Defence Expo has begun in which city?
A. Kanchipuram
B. Chennai
C. Coimbatore
D. Trichy

Answer and Explanation

Answer: A

Defence Expo begins in Kanchipuram, Tamil Nadu.

Question 3: Which country has filed trade complaint against US in WTO?
A. Australia
B. China
C. Nepal
D. Pakistan

Answer and Explanation

Answer: B

China filed trade complaint against US in WTO.

Question 4: World Expo 2020 will be conducted in which city?
A. Dubai
B. Shanghai
C. Tokyo
D. Paris

Answer and Explanation

Answer: A

World Expo 2020 will be conducted in Dubai.

Question 5: Manipal Hospitals has raised bid for which hospital?
A. Apollo Hospitals
B. Fortis Hospitals
C. People Tree Hospitals
D. Columbia Asia Hospitals

Answer and Explanation

Answer: B

Manipal Hospitals raises bid for Fortis Hospitals.

Question 6:Global debt rose to ___ last year.
A. $37 tn
B. $137 tn
C. $237 tn
D. $337 tn

Answer and Explanation

Answer: C

Global debt rose to $237 tn last year.

Question 7:How many Indian shuttlers are participating in the CWG 2018?
A. 5
B. 6
C. 7
D. 8

Answer and Explanation

Answer: A

5 Indian shuttlers are participating in the CWG 2018.

Question 8:CSK was banned from IPL for how many years?
A. 5
B. 2
C. 3
D. 4

Answer and Explanation

Answer: B

CSK was banned from IPL for 2 years.

Question 9: Singapore has signed MoU with which country along Belt and Road initiative?
A.Japan
B.India
C.China
D.Russia

Answer and Explanation

Answer: C

Singapore and China signed MoU along Belt and Road initiative.

Question 10: Chanda Kochhar took over as the CEO of ICICIBank in which year?
A. 2008
B. 2009
C. 2010
D. 2011

Answer and Explanation

Answer: B

Chanda Kochhar took over as the CEO in 2009.

Daily Current Affairs: 11 April

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for april-2018
Happy Learning!
Apr-1Apr-2Apr-3Apr-4
Apr-5Apr-6Apr-7Apr-8
Apr-9Apr-10Apr-11Apr-12
Apr-13

Daily Current Affairs 11 April 2018 Current Affairs Quiz April 11 2018 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest

[i]
[i]