Current Affairs Quiz 12 April 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 12 April 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 12 April 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 12 April 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 12 April 2018

Question 1:Water ATMs will be installed in ____
A. Punjab
B. Uttar Pradesh
C. Haryana
D. Chhattisgarh

Answer and Explanation

Answer: C

Water ATMs will be installed in Haryana.

Question 2:IRNSS-1I is the _____ satellite to be part of the NAVIC satellite constellation.
A. 1st
B. 7th
C. 8th
D. 9th

Answer and Explanation

Answer: C

IRNSS-1I is the 8th satellite to be part of the NAVIC satellite constellation.

Question 3: Project Dhoop is aimed at better absorption of Vitamin __ in students.
A. A
B. C
C. D
D. E

Answer and Explanation

Answer: C

Project Dhoop is aimed at better absorption of Vitamin D in students.

Question 4: 2018 Asia Cup will be held in which country?
A. UAE
B. India
C. Sri Lanka
D. Bangladesh

Answer and Explanation

Answer: A

2018 Asia Cup will be held in UAE.

Question 5: Retail inflation in India at present is _____
A. 3.28%
B. 4.28%
C. 5.28%
D. 6%

Answer and Explanation

Answer: B

Retail inflation has fallen to 4.28%.

Question 6:Who has been appointed as NASSCOM Chairman?
A. Ajim Premji
B. Rishad Premji
C. Laxmi Mittal
D. Rakesh Bharti Mittal

Answer and Explanation

Answer: B

Rishad Premji appointed as NASSCOM Chairman.

Question 7:3D printed house has been unveiled in which country?
A. Germany
B. France
C. Holland
D.USA

Answer and Explanation

Answer: B

3D printed house is unveiled in France.

Question 8:China has banned import of __ types of solid waste
A. 11
B. 24
C. 30
D. 45

Answer and Explanation

Answer: B

China has banned import of 24 types of solid waste.

Question 9: The food inflation is currently at ___
A. 1.81%
B. 2%
C. 2.81%
D. 3%

Answer and Explanation

Answer: C

The food inflation is currently at 2.81%.

Question 10: Jack Dorsey is the CEO of which company?
A. Facebook
B. Twitter
C. RedBus
D. Orkut

Answer and Explanation

Answer: B

Jack Dorsey is the CEO of Twitter.

Daily Current Affairs: 12 April

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for april-2018
Happy Learning!
Apr-1Apr-2Apr-3Apr-4
Apr-5Apr-6Apr-7Apr-8
Apr-9Apr-10Apr-11Apr-12
Apr-13

Daily Current Affairs 12 April 2018 Current Affairs Quiz April 12 2018 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest