Current Affairs Quiz 12 April 2019

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 12 April 2019, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 12 April 2019 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 12 April 2019 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 12 April 2019

Question 1:Where is the Headquarter of United Nations Population Fund?
A. New York
B. Vienna
C. Paris
D. Geneva

Answer and Explanation

Answer: A

Headquarters: New York || Head: Natalia Kanem || Founded: 1969 Parent organization: United Nations

Question 2:Justice Vikram Nath has been appointed as the first Chief Justice of recently constituted Andhra Pradesh High Court at __________.
A. Hyderabad
B. Amaravati
C. Vijayawada
D. Visakhapatnam

Answer and Explanation

Answer: B

Justice Vikram Nath has been appointed as the first Chief Justice of recently constituted Andhra Pradesh High Court at Amaravati.

Question 3:Telugu Poet ____________ has been selected for Saraswati Samman for the year 2018.
A. K Siva Reddy
B. KavyaSree Reddy
C. Rama Reddy
D. Y U Reddy

Answer and Explanation

Answer: A

Telugu poet K Siva Reddy has been selected for Saraswati Samman for the year 2018.

Question 4:National Safe Motherhood Day. The National Safe Motherhood Day (NSMD) is celebrated every year on ___________ to create awareness on proper healthcare and maternity facilities to pregnant and lactating women.
A. April 11
B. April 12
C. April 10
D. April 13

Answer and Explanation

Answer: A

National Safe Motherhood Day. The National Safe Motherhood Day (NSMD) is celebrated every year on April 11 to create awareness on proper healthcare and maternity facilities to pregnant and lactating women.

Question 5:What is the currency of Algeria?
A. Kyat
B. Baht
C. Peso
D. Dinar

Answer and Explanation

Answer: D

Algeria Capital: Algiers || Currency: Algerian dinar.

Question 6:Julian Paul Assange is an _____________ computer programmer, journalist and the founder and director of WikiLeaks.
A. British
B. American
C. Australian
D. Russian

Answer and Explanation

Answer: C

Julian Paul Assange is an Australian computer programmer, journalist and the founder and director of WikiLeaks.

Question 7:What is the capital of Haiti?
A. Gourde
B. Haitian City
C. Port-au-Prince
D. Saint Luis

Answer and Explanation

Answer: C

Haiti Capital: Port-au-Prince || Currency: Haitian gourde.

Question 8:Where is the Headquarter of Canara Bank?
A. Bengaluru
B. Mumbai
C. Kolkata
D. Chennai

Answer and Explanation

Answer: A

Headquarters: Bengaluru || Founder: Ammembal Subba Rao Pai || Subsidiaries: Canara HSBC Oriental Bank of Commerce Life Insurance Company Limited

Question 9:Which country will host 2019 FIBA Basketball World Cup?
A. USA
B. Russia
C. China
D. Japan

Answer and Explanation

Answer: C

The 2019 FIBA Basketball World Cup will be the 18th tournament of the FIBA Basketball World Cup for men’s national basketball teams. The tournament will be hosted in China.

Question 10:Google Pay has partnered with bullion refiner MMTC—PAMP India to allow Google Pay users to buy and sell ________ through app.
A. Gold
B. Equity
C. Insurance
D. Policy Product

Answer and Explanation

Answer: B

Google Pay has partnered with bullion refiner MMTC—PAMP India to allow Google Pay users to buy and sell gold through app.

Daily Current Affairs: 12 April

General Knowledge Tests for April-2019
Happy Learning!
April-1April-2April-3April-4April-5
April-6April-7April-8April-9April-10
April-11April-12April-13April-14April-15
April-16April-17April-18April-19April-20
April-21April-22April-23April-24April-25
April-26April-27April-28April-29April-30

Daily Current Affairs 12 April 2019 Current Affairs Quiz 12 April 2019 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest