Current Affairs Quiz 13 April 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 13 April 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 13 April 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 13 April 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 13 April 2018

Question 1:Which IIT has got a 5G Lab ?
A. Kanpur
B. Kharagpur
C. Delhi
D. Madras

Answer and Explanation

Answer: C

IIT Delhi has got a 5G Lab.

Question 2: Heat Action Plan was initially launched in which city?
A. New Delhi
B. Mumbai
C. Ahmedabad
D. Chennai

Answer and Explanation

Answer: C

Heat Action Plan was initially launched in Ahmedabad.

Question 3: World’s largest solar park with 5000 MW capacity will come up in which city?
A. Rajasthan
B. Gujarat
C. Andhra Pradesh
D. Delhi NCR

Answer and Explanation

Answer: B

World’s largest solar park will come up in Gujarat.

Question 4: Which country has ended reservation in jobs ?
A. UAE
B. India
C. Sri Lanka
D. Bangladesh

Answer and Explanation

Answer: D

Bangladesh has ended reservation in jobs.

Question 5: India ranks ___ in Index of Economic Freedom.
A. 122
B. 130
C. 143
D. 154

Answer and Explanation

Answer: B

India is ranked 130 in Index of Economic Freedom.

Question 6: Hong Kong topped the Index of Economic Freedom for __ time in a row.
A. 3rd
B. 17th
C. 20th
D. 24th

Answer and Explanation

Answer: D

Hong Kong is ranked at 1 for 24th time in a row.

Question 7:Who is world no 1 badminton player in men’s singles ?
A. HS Prannoy
B. Kidambi Srikanth
C. Prakash Padukone
D. None of the above

Answer and Explanation

Answer: B

Kidambi Srikanth is ranked world no 1 with 76895 points.

Question 8:Jio will partner with which company to make laptops with SIM cards?
A. Intel
B. Qualcomm
C. Vodafone
D. Airtel

Answer and Explanation

Answer: B

Jio and Qualcomm will make laptops with SIM cards

Question 9: According to Asian Development Bank, India’s GDP will grow at __ this fiscal.
A. 5.3%
B. 6.3%
C. 7.3%
D. 8.3%

Answer and Explanation

Answer: C

According to ADB, India’s GDP will grow at 7.3% in this fiscal.

Question 10: New Zealand is committed to generate 100% electricity using renewable sources by which year?
A. 2020
B. 2025
C. 2030
D. 2035

Answer and Explanation

Answer: D

NZ is committed to achieve it by 2035.

Daily Current Affairs: 13 April

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for april-2018
Happy Learning!
Apr-1Apr-2Apr-3Apr-4
Apr-5Apr-6Apr-7Apr-8
Apr-9Apr-10Apr-11Apr-12
Apr-13

Daily Current Affairs 13 April 2018 Current Affairs Quiz April 13 2018 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest