Current Affairs Quiz 13 April 2019

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 13 April 2019, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 13 April 2019 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 13 April 2019 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 13 April 2019

Question 1:Who is the CEO of Prasar Bharati?
A. A Surya Prakash
B. Ram Swaroop Sinha
C. Shashi Shekhar Vempati
D. Vijay Kumar

Answer and Explanation

Answer: C

CEO: Shashi Shekhar Vempati || Headquarters: New Delhi || Founded: 23 November 1997, New Delhi || Subsidiary: Doordarshan

Question 2:The JallianwalaBagh massacre, also known as the Amritsar massacre, took place on 13 April _________.
A. 1918
B. 1919
C. 1921
D. 1920

Answer and Explanation

Answer: B

The Jallianwala Bagh massacre, also known as the Amritsar massacre, took place on 13 April 1919.

Question 3:__________ Government has awarded ‘Order of St Andrew the Apostle’ (Highest State Honour) to PM Narendra Modi.
A. Russian
B. French
C. German
D. British

Answer and Explanation

Answer: A

Russian Government has awarded ‘Order of St Andrew the Apostle’ (Highest State Honour) to PM Narendra Modi.

Question 4:India will be the Guest of Honour country at the __________ International Book Fair.
A. Doha
B. Sharjah
C. Abu Dhabi
D. Dubai

Answer and Explanation

Answer: C

India will be the Guest of Honour country at the Abu Dhabi International Book Fair.

Question 5:Where is the Headquarter of SpaceX?
A. Florida
B. California
C. Texas
D. New York City

Answer and Explanation

Answer: B

CEO: Elon Musk (2002–) || Founder: Elon Musk || Founded: 6 May 2002 || Headquarters: Hawthorne, California, United States || Number of employees: 7,000 || Subsidiary: The Boring Company

Question 6:The International Day of Human Space Flight is the annual celebration, held on April 12, of the anniversary of the first human space flight by _________ Yuri Gagarin.
A. Russian
B. French
C. German
D. British

Answer and Explanation

Answer: A

The International Day of Human Space Flight is the annual celebration, held on April 12, of the anniversary of the first human space flight by Russian Yuri Gagarin.

Question 7:Emami Group is an Indian conglomerate company headquartered in _________, India.
A. Pune
B. Mumbai
C. Chennai
D. Kolkata

Answer and Explanation

Answer: D

Emami Group is an Indian conglomerate company headquartered in Kolkata, India.

Question 8:PayU has acquired US digital payments company ‘Wibmo’ for _____ million.
A. $80
B. $70
C. $90
D. $60

Answer and Explanation

Answer: B

PayU has acquired US digital payments company ‘Wibmo’ for $70 million.

Question 9:________ is the CEO and Managing Director of Tata Consultancy Services.
A. Natarajan Chandra
B. Cyrus Mistry
C. Rajesh Gopinathan
D. Faquir Chand Kohli

Answer and Explanation

Answer: A

Rajesh Gopinathan is the CEO and Managing Director of Tata Consultancy Services, a leading global IT solutions and consulting firm. He was elevated to the role of Chief Executive in February 2017 after serving as the Chief Financial Officer since 2013.

Question 10:Which country will host 2019 South Asian Games?
A. Bangladesh
B. Pakistan
C. Nepal
D. India

Answer and Explanation

Answer: C

The 2019 South Asian Games, officially the XIII South Asian Games, is a major multi-sport event will be held from 1–10 December 2019 in Kathmandu and Pokhara, Nepal.

Daily Current Affairs: 13 April

General Knowledge Tests for April-2019
Happy Learning!
April-1April-2April-3April-4April-5
April-6April-7April-8April-9April-10
April-11April-12April-13April-14April-15
April-16April-17April-18April-19April-20
April-21April-22April-23April-24April-25
April-26April-27April-28April-29April-30

Daily Current Affairs 13 April 2019 Current Affairs Quiz 13 April 2019 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest