Current Affairs Quiz 14 April 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 14 April 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 14 April 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 14 April 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 14 April 2018

Question 1:PM Modi inaugurated Ambedkar memorial in which city?
A. Kanpur
B. Agra
C. New Delhi
D. Madras

Answer and Explanation

Answer: C

Dr.Ambedkar Memorial was inaugurated in New Delhi.

Question 2: UN recently announced a fund for which cause?
A. Global warming
B. Against terrorist activities
C. Road accidents
D. Child welfare

Answer and Explanation

Answer: C

UN announced Road Safety Trust Fund.

Question 3: Which app has been recently banned by Russia ?
A. WhatsApp
B. Hike
C. Instagram
D. Telegram

Answer and Explanation

Answer: D

Russia banned Telegram as it did not support to reveal privacy of users.

Question 4: Which country’s children were abducted the most by Boko Haram?
A. UAE
B. Nigeria
C. Syria
D. Bangladesh

Answer and Explanation

Answer: B

Boko Haram abducted 1000 Nigerian children since 2013.

Question 5: Government has allowed tax concession for startup with up to ____investment.
A. Rs.8 cr
B. Rs.9 cr
C. Rs.10 cr
D. Rs.11 cr

Answer and Explanation

Answer: C

Government allows tax concession for startup with up to Rs.10 cr investment.

Question 6: Infosys reports __ decline in Q4.
A. 10%
B. 17%
C. 28%
D. 36%

Answer and Explanation

Answer: C

Infosys reports 28% decline in Q4.

Question 7:Coinsecure is a Bitcoin exchange in ___
A. US
B. China
C. India
D. None of the above

Answer and Explanation

Answer: C

Coinsecure is a Bitcoin exchange in India.

Question 8:Sampanna Ramesh Shelar double crossed Bangla channel in how much time?
A. 9 hrs 10 mins
B. 9 hrs 20 mins
C. 9 hrs 30 mins
D. 9 hrs 40 mins

Answer and Explanation

Answer: A

Sampanna Ramesh Shelar double crossed Bangla channel in 9hr 10 min.

Question 9: Who is the new Chairman of Banks Board Bureau?
A. Vinod Rai
B. Bhanu Pratap Sharma
C. Arundhathi Bhattacharya
D. Rajnish Kumar

Answer and Explanation

Answer: B

Bhanu Pratap Sharma is the new Chairman of Banks Board Bureau.

Question 10: NBCC will train 40,000 workers in ___
A. Bihar
B. West Bengal
C. Chhattisgarh
D. Odisha

Answer and Explanation

Answer: D

NBCC will train 40,000 workers in Odisha in the next 5 years.

Daily Current Affairs: 14 April

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for april-2018
Happy Learning!
Apr-1Apr-2Apr-3Apr-4
Apr-5Apr-6Apr-7Apr-8
Apr-9Apr-10Apr-11Apr-12
Apr-13Apr-14Apr-15Apr-16

Daily Current Affairs 14 April 2018 Current Affairs Quiz April 14 2018 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest