Current Affairs Quiz 15 April 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 15 April 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 15 April 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 15 April 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 15 April 2018

Question 1:Undergraduate students in ___ will be awarded CBCS.
A. Punjab
B. Chhattisgarh
C. Haryana
D. Bihar

Answer and Explanation

Answer: C

Undergraduate students in Haryana will be awarded CBCS.

Question 2: Students in ___ will go on a visit to villages.
A. Maharashtra
B. Madhya Pradesh
C. Rajasthan
D. Gujarat

Answer and Explanation

Answer: B

Students in Madhya Pradesh will visit villages under Anubhuti programme.

Question 3: Which state govt filed review petition in SC regarding SC/ST act?
A. Haryana
B. Kerala
C. Tamil Nadu
D. Telangana

Answer and Explanation

Answer: B

Kerala govt filed review petition in the Supreme Court.

Question 4: Which among the following was not part of the recent combined airstrike against Syria?
A. US
B. Russia
C. UK
D. France

Answer and Explanation

Answer: B

US, UK and France performed combined airstrikes in Syria.

Question 5: Pakistan forces have clashed with the forces of with country?
A. China
B. India
C. Afghanistan
D. Nepal

Answer and Explanation

Answer: C

Pakistan forces clash with Afghan troops.

Question 6: India’s industrial output for February is ___
A. 5.1%
B. 6.4%
C. 7.1%
D. 7.4%

Answer and Explanation

Answer: C

India’s industrial output for February is 7.1%.

Question 7:Samurai loan is a loan obtained from investors of ______
A. US
B. China
C. India
D. Japan

Answer and Explanation

Answer: D

Samurai loan is obtained from Japanese investors.

Question 8:India is __ in overall CWG medals tally.
A. 1st
B. 2nd
C. 3rd
D. 4th

Answer and Explanation

Answer: C

India is 3rd in overall CWG medals tally.

Question 9: Saina Nehwal won gold __ times in CWG.
A. 1
B. 2
C. 3
D. 4

Answer and Explanation

Answer: B

Saina won gold 2 times in CWG.

Question 10: India won __ medals in CWG 2018 in badminton.
A. 3
B. 4
C. 5
D. 6

Answer and Explanation

Answer: D

India won 2 gold 3 silver and 1 bronze.

Daily Current Affairs: 15 April

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for april-2018
Happy Learning!
Apr-1Apr-2Apr-3Apr-4
Apr-5Apr-6Apr-7Apr-8
Apr-9Apr-10Apr-11Apr-12
Apr-13Apr-14Apr-15Apr-16

Daily Current Affairs 15 April 2018 Current Affairs Quiz April 15 2018 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest

[i]
[i]