Current Affairs Quiz 16 April 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 16 April 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 16 April 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 16 April 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 16 April 2018

Question 1:Which state recently celebrated it’s 71st Foundation Day?
A. Punjab
B. Chhattisgarh
C. Haryana
D. Himachal Pradesh

Answer and Explanation

Answer: D

Himachal Pradesh celebrated 71st Foundation Day.

Question 2: Which state has highest rate of crimes against SC/ST?
A. Maharashtra
B. Bihar
C. Rajasthan
D. Gujarat

Answer and Explanation

Answer: B

Bihar has highest rate of crimes against SC/ST.

Question 3: Health centre under Ayshman Bharat Scheme has been inaugurated in which city?
A. Belgaum
B. Dharwad
C. Hubli
D. Bijapur

Answer and Explanation

Answer: D

The health centre is inaugurated in Bijapur.

Question 4: CHOGM 2018 is being held in which city?
A. Washington DC
B. Beijing
C. London
D. Cannes

Answer and Explanation

Answer: C

CHOGM 2018 is held in London.

Question 5: ______TV Channel has asked citizens to be ready for World War III.
A. France
B. UK
C. Russia
D. US

Answer and Explanation

Answer: C

Russia’s TV Channel asks citizens to be ready for WWIII.

Question 6: According to World Bank, India’s economy will grow at __ in 2018
A. 5.3%
B. 6.4%
C. 7.3%
D. 7.4%

Answer and Explanation

Answer: C

India’s economy will grow at 7.3% in 2018.

Question 7:Wholesale inflation in March is ___
A. 2.47%
B. 2.48%
C. 2.51%
D. 2.54%

Answer and Explanation

Answer: A

Wholesale inflation in March is 2.47%.

Question 8:Which country has topped the CWG 2018 medal tally ?
A. India
B. England
C. Australia
D. Canada

Answer and Explanation

Answer: C

Australia topped the CWG 2018 medal tally.

Question 9: How many wrestlers were sent to CWG from India?
A. 11
B. 12
C. 23
D. 14

Answer and Explanation

Answer: B

12 wrestlers were sent and all of them won medals at the event.

Question 10: Australia won __ gold medals in CWG 2018.
A. 50
B. 60
C. 70
D. 80

Answer and Explanation

Answer: D

Australia won 80 gold medals in CWG 2018.

Daily Current Affairs: 16 April

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for april-2018
Happy Learning!
Apr-1Apr-2Apr-3Apr-4
Apr-5Apr-6Apr-7Apr-8
Apr-9Apr-10Apr-11Apr-12
Apr-13Apr-14Apr-15Apr-16

Daily Current Affairs 16 April 2018 Current Affairs Quiz April 16 2018 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest