Current Affairs Quiz 17 April 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 17 April 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 17 April 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 17 April 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 17 April 2018

Question 1: April 17th is celebrated as World ____ Day
A. Cancer
B. Aids
C. Haemophilia
D. Hepatitis

Answer and Explanation

Answer: C

April 17th is celebrated as World Haemophilia Day.

Question 2: Which monument in India was lit red for a day?
A. Taj Mahal
B. India Gate
C. Qutub Minar
D. Red Fort

Answer and Explanation

Answer: C

Qutub Minar is lit red to represent World Haemophilia Day.

Question 3: Kerala govt has launched cyber stations in all of the following except ___
A. Cochin
B. Thrissur
C. Ernakulam
D. Kozhikode

Answer and Explanation

Answer: A

Kerala did not launch cyber station in Cochin.

Question 4: Which country has developed Artificial Transpiration?
A. UAE
B. China
C. Japan
D. US

Answer and Explanation

Answer: B

China has developed Artificial Transpiration.

Question 5: How many civic leaders have been selected for Barack Obama’s fellowship?
A. 10
B. 15
C. 20
D. 30

Answer and Explanation

Answer: C

20 members have been selected for Barack Obama’s fellowship.

Question 6:A bomb exploded outside Indian embassy in ___.
A. Sri Lanka
B. Nepal
C. Bangladesh
D. Myanmar

Answer and Explanation

Answer: B

A bomb exploded outside Indian embassy in Nepal.

Question 7:Coinbase buys __ for $100 mn.
A. Coinsecure
B. Earn.com
C. Paypal
D. Paytm

Answer and Explanation

Answer: B

Coinbase buys Earn.com for $100 mn.

Question 8:Which is the highest paying city in India?
A. New Delhi
B. Pune
C. Mumbai
D. Bangalore

Answer and Explanation

Answer: D

Bangalore is the highest paying city in India.

Question 9: Which is the 2nd most valuable bank in India?
A. SBI
B. HDFC
C. ICICI
D. Kotak Mahindra

Answer and Explanation

Answer: D

Kotak Mahindra is the 2nd most valuable bank in India.

Question 10: Which cricketer recently retired from his Test career?
A. Malinga
B. Muralitharan
C. Raina
D. Gayle

Answer and Explanation

Answer: B

Sri Lankan cricketer Muttaiah Muralitharan retired from his Test career.

Daily Current Affairs: 17 April

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for april-2018
Happy Learning!
Apr-1Apr-2Apr-3Apr-4
Apr-5Apr-6Apr-7Apr-8
Apr-9Apr-10Apr-11Apr-12
Apr-13Apr-14Apr-15Apr-16
Apr-17Apr-18
Get Posts Like This Sent to your Email
Updates for Free Live sessions and offers are sent on mail. Don't worry: we do not send too many emails..:)
Get Posts Like This Sent to your Email
Updates for Free Live sessions and offers are sent on mail. Don't worry: we do not send too many emails..:)



Join Our Newsletter
Get the latest updates from our side, including offers and free live updates, on email.
Join Our Newsletter
Leverage agile frameworks to provide a robust synopsis for high level overviews.
4 Short Term Courses launched for CAT-2021. Special 10% off as launch offer.
10
days
10
hours
10
minutes
10
seconds
4 Short Term Courses launched for CAT-2021. Special 10% off as launch offer.
10
days
10
hours
10
minutes
10
seconds
Join our Free TELEGRAM GROUP for exclusive content and updates
Join our Free TELEGRAM GROUP for exclusive content and updates

Pin It on Pinterest