Content Ad 002

Current Affairs Quiz 2 April 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 2 April 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 2 April 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 2 April 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 2 April 2018

Question 1: Which airport is the cleanest airport in India?
A. Delhi
B. Bangalore
C. Hyderabad
D. Mangalore

Answer and Explanation

Answer: D

Mangalore is the cleanest airport in India.

Question 2: Which is the 1st city to switch to cleaner petrol and diesel?
A. Delhi
B. Bangalore
C. Hyderabad
D. Mumbai

Answer and Explanation

Answer: A

Delhi is the 1st city to switch to cleaner petrol and diesel.

Question 3: Carlos Alvarado Quesada is set to be next President of which country?
A. Venezuela
B. Portugal
C. Costa Rica
D. Mexico

Answer and Explanation

Answer: C

Carlos Alvarado Quesada set to be next Costa Rica President

Question 4: Centre has filed a review petition on ______ on SC/ST Act.
A. SC Judgement
B. Delhi HC Judgement
C. Parliament’s Judgement
D. None of the Above

Answer and Explanation

Answer: A

Centre has filed review petition on SC Judgement on SC/ST Act

Question 5: Railways will save _____ cr every year by using LED lights at railway stations.
A. Rs.30 cr
B. Rs. 40 cr
C. Rs.50 cr
D. Rs.60 cr

Answer and Explanation

Answer: C

This move would help Railways save Rs.50 cr per yr.

Question 6:Who is the winner of this Year’s Men’s Singles Miami Open title?
A. Alexander Zverev
B. John Isner
C. Andy Roddick
D. Novak Djokovic

Answer and Explanation

Answer: B

John Isner claimed the biggest title of his 14-year career as he defeated Alexander Zverev in an absorbing Miami Open final.

Question 7:Who has dethroned Roger Federer to become world no.1 tennis player again?
A. Andy Roddick
B. Novak Djokovic
C. Rafael Nadal
D. Andy Murray

Answer and Explanation

Answer: C

Spain’s Rafael Nadal has dethroned Federer to become world no.1 again.

Question 8: E-way bill is compulsory for carrying goods worth more than Rs.____
A. 45000
B. 50000
C. 60000
D. 65000

Answer and Explanation

Answer: B

E-way bill is compulsory for carrying goods worth more than Rs.50,000.

Question 9:_____ has expelled 23 UK diplomats in a tit-for-tat move over its expulsion of diplomats.
A. USA
B. N Korea
C. S Korea
D. Russia

Answer and Explanation

Answer: D

Russia has expelled 23 UK diplomats in a tit-for-tat move over its expulsion of diplomats.

Question 10:Which country is now the world’s No 1 almond importer?
A. India
B. China
C. USA
D.Japan

Answer and Explanation

Answer: A

India is now the world’s No 1 almond importer

Daily Current Affairs: 2 April

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for april-2018
Happy Learning!
Apr-1Apr-2Apr-3Apr-4
Apr-5

Daily Current Affairs 2 April 2018 Current Affairs Quiz April 2 2018 Current Affairs Infographic

Content Ads 02 Sample 01
Pop Up

LIVE STREAMING ON YOUTUBE

Starting 3rd June 2024, 7pm

Onwards

FREE CHEAT SHEET

Learn
How to Master VA-RC 

This free (and highly detailed) cheat sheet will give you strategies to help you grow

No thanks, I don't want it.

Join our Free TELEGRAM GROUP for exclusive content and updates

Rsz 1rsz Close Img

Join Our Newsletter

Get the latest updates from our side, including offers and free live updates, on email.

Rsz Undraw Envelope N8lc Smal
Rsz 1rsz Close Img