Content Ad 002

Current Affairs Quiz 2 April 2020

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 2 April 2020, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 2 April 2020 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 2 April 2020 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 2 April 2020

Question 1:The Ministry of ___________ has launched ‘Stranded in India’ Portal.
A. Tourism
B. Health
C. Home Affairs
D. Transport

Answer and Explanation

Answer: A

The Ministry of Tourism has launched ‘Stranded in India’ Portal. Aim: To help foreign tourists who are stuck in various parts of the country.

Question 2:The _________________ has launched a dedicated Twitter handle for COVID-19 updates.
A. Ministry of Health
B. Ministry of Information and Broadcasting
C. Ministry of Home Affairs
D. Ministry of Science and Technology

Answer and Explanation

Answer: B

The Ministry of Information and Broadcasting has launched a dedicated Twitter handle for COVID-19 updates. The account is named as #IndiaFightsCorona.

Question 3:United Nation’s COP 26 Climate Change Summit which is scheduled to take place in _____________, Scotland in November 2020 has been postponed.
A. Glasgow
B. Edinburgh
C. Dublin
D. Aberdeen

Answer and Explanation

Answer: A

United Nation’s COP 26 Climate Change Summit which is scheduled to take place in Glasgow, Scotland in November 2020 has been postponed.

Question 4:Who is the CEO of Phonepe?
A. Rahul Chari
B. Kalyan Krishnamurthy
C. Burzin Engineer
D. Sameer Nigam

Answer and Explanation

Answer: D

Phonepe: Headquarters -Bengaluru || Founder and CEO- Sameer Nigam

Question 5:___________________ has completed the merger of GlaxoSmithKline Consumer Healthcare (GSKCH India).
A. Hindustan Unilever Ltd
B. ITC Limited
C. Dabur
D. Britannia Industries

Answer and Explanation

Answer: A

Hindustan Unilever Ltd (HUL) has completed the merger of GlaxoSmithKline Consumer Healthcare (GSKCH India).

Question 6:______________ Government has launched ‘Corona Watch’ App to track the movement history of persons tested positive.
A. Gujarat
B. Rajasthan
C. Karnataka
D. Maharashtra

Answer and Explanation

Answer: C

Karnataka Government has launched ‘Corona Watch’ App to track the movement history of persons tested positive.

Question 7:World Autism Awareness Day is an internationally recognized day on _____________ every year.
A. 4 April
B. 3 April
C. 2 April
D. 1 April

Answer and Explanation

Answer: C

World Autism Awareness Day is an internationally recognized day on 2 April every year.

Question 8:___________ Princess Maria Teresa has become the first royal to pass away due to COVID-19.
A. Spanish
B. French
C. German
D. Italian

Answer and Explanation

Answer: A

Spanish Princess Maria Teresa has become the first royal to pass away due to COVID-19.

Question 9: Who is the Chairman and Managing Director of Hindustan Unilever?
A. Sanjiv Mehta
B. Sujay Mehta
C. Suyog Mehta
D. Sanjay Mehta

Answer and Explanation

Answer: A

Hindustan Unilever: Headquarters– Mumbai || Chairman and Managing Director– Sanjiv Mehta

Question 10:What is the Capital of Scotland?
A. Glasgow
B. Edinburgh
C. Dublin
D. Aberdeen

Answer and Explanation

Answer: B

Capital: Edinburgh || Sovereign state Legal jurisdiction: United Kingdom

Daily Current Affairs: 2 April

Daily Current Affairs 2 April 2020 Current Affairs Quiz 2 April 2020 Current Affairs Infographic

Content Ads 02 Sample 01
Pop Up

LIVE STREAMING ON YOUTUBE

Starting 3rd June 2024, 7pm

Onwards

FREE CHEAT SHEET

Learn
How to Master VA-RC 

This free (and highly detailed) cheat sheet will give you strategies to help you grow

No thanks, I don't want it.

Join our Free TELEGRAM GROUP for exclusive content and updates

Rsz 1rsz Close Img

Join Our Newsletter

Get the latest updates from our side, including offers and free live updates, on email.

Rsz Undraw Envelope N8lc Smal
Rsz 1rsz Close Img