Current Affairs Quiz 20 April 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 20 April 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 20 April 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 20 April 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 20 April 2018

Question 1: How many Indians have been featured in TIME’s 100 most influential persons list ?
A. 1
B. 2
C. 3
D. 4

Answer and Explanation

Answer: D

Virat Kohli, Deepika Padukone, Satya Nadella and Bhavish Aggarwal featured in the list.

Question 2: Which state will distribute free smartphones?
A. Rajasthan
B. Manipur
C. Chhattisgarh
D. Meghalaya

Answer and Explanation

Answer: C

Chhattisgarh will distribute the phones under Sanchar Kranti Yojana scheme.

Question 3: NASA’s chief has been nominated by ___
A. Antonio Guterres
B. Christine Lagarde
C. Theresa May
D. Donald Trump

Answer and Explanation

Answer: D

NASA’s new chief Jim Bridenstine is nominated by Prez Donald Trump.

Question 4: Which country has planned to shift its Israel embassy to Jerusalem?
A. Finland
B. Denmark
C. Norway
D. Romania

Answer and Explanation

Answer: D

Romania wants to shift its embassy from Tel Aviv to Jerusalem.

Question 5: India has __ largest unbanked population.
A. 1st
B. 2nd
C. 3rd
D. 4th

Answer and Explanation

Answer: B

India has 2nd largest unbanked population.

Question 6: 5G Annual Congress will be held in which city?
A. Bangalore
B. Mumbai
C. Delhi
D. Pune

Answer and Explanation

Answer: C

5G Annual Congress will be held in Delhi in 2018.

Question 7: Which bank has collaborated with Zoho ?
A. ICICI
B. Standard Chartered
C. HDFC
D. HSBC

Answer and Explanation

Answer: B

Standard Chartered bank collaborated with ZOHO.

Question 8:Which bank will open representative offices in Singapore and London?
A. Axis bank
B. YES Bank
C. HSBC
D. None of the above

Answer and Explanation

Answer: B

YES Bank will open representative offices in Singapore and London.

Question 9:Youth Olympics will be held in __
A. 2020
B. 2022
C. 2024
D. 2026

Answer and Explanation

Answer: D

Youth Olympics will be held in 2026.

Question 10:__ cr Indians do not have bank accounts according to World Bank.
A. 9 cr
B. 19 cr
C. 29 cr
D. 39 cr

Answer and Explanation

Answer: B

19 cr Indians do not have bank accounts.

Daily Current Affairs: 20 April

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for april-2018
Happy Learning!
Apr-1Apr-2Apr-3Apr-4
Apr-5Apr-6Apr-7Apr-8
Apr-9Apr-10Apr-11Apr-12
Apr-13Apr-14Apr-15Apr-16
Apr-17Apr-18Apr-19Apr-20

Daily Current Affairs 20 April 2018 Current Affairs Quiz April 20 2018 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest

[i]
[i]