Current Affairs Quiz 24 April 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 24 April 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 24 April 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 24 April 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 24 April 2018

Question 1: Which state will invite all Finance Ministers to discuss about 15th Finance Commission?
A. Telangana
B. Gujarat
C. Andhra Pradesh
D. Karnataka

Answer and Explanation

Answer: C

Andhra Pradesh will invite all Finance Ministers to discuss about the 5th Finance Commission.

Question 2: Delhi has blamed which state for reducing Yamuna water supply by one-third?
A. Punjab
B. Haryana
C. Himachal Pradesh
D. Uttarakhand

Answer and Explanation

Answer: B

Delhi alleges Haryana reduced the supply by one-third leading to water crisis.

Question 3: EU and __ will host female Foreign Ministers meet.
A. UK
B. Canada
C. India
D. China

Answer and Explanation

Answer: B

EU and Canada will host female Foreign Ministers meet.

Question 4: Mario Abdo Benitez has been elected as the President of ___
A. Canada
B. Paraguay
C. Sri Lanka
D. Netherlands

Answer and Explanation

Answer: B

Mario Abdo Benitez is elected as the President of Paraguay.

Question 5:Jim Bridenstine is the __ chief of NASA.
A. 7
B. 10
C. 13
D. 15

Answer and Explanation

Answer: C

Jim Bridenstine is the 13th chief of NASA.

Question 6: Who has been appointed as the President of Tata Group recently ?
A. Cyrus Mistry
B. Chandrasekharan
C. S Jaishankar
D. Ratan Tata

Answer and Explanation

Answer: C

S Jaishankar is appointed as the President of Tata Group.

Question 7: 49% of Paytm Payments Bank is owned by ___
A. Paytm
B. Mobikwik
C. Freecharge
D. One97

Answer and Explanation

Answer: D

49% of stake is held by One97.

Question 8:India has been ranked __ in remittances chart of 2017.
A. 1
B. 2
C. 3
D. 4

Answer and Explanation

Answer: A

India is ranked 1 in remittances chart of 2017.

Question 9:Foreign Ministers from __ countries will be invited for the female FM meet.
A. 20
B. 24
C. 30
D. 32

Answer and Explanation

Answer: C

Female foreign ministers from 30 countries will be invited.

Question 10: Which IPL team is on top of the points table right now?
A. RR
B. DD
C. KXIP
D. CSK

Answer and Explanation

Answer: C

KXIP is on top of the points table.

Daily Current Affairs: 24 April

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for april-2018
Happy Learning!
Apr-1Apr-2Apr-3Apr-4
Apr-5Apr-6Apr-7Apr-8
Apr-9Apr-10Apr-11Apr-12
Apr-13Apr-14Apr-15Apr-16
Apr-17Apr-18Apr-19Apr-20
Apr-21Apr-22Apr-23Apr-24
Apr-25Apr-26Apr-27Apr-28
Apr-29Apr-30

Daily Current Affairs 24 April 2018 Current Affairs Quiz April 24 2018 Current Affairs Infographic

Pin It on Pinterest