Current Affairs Quiz 25 April 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 25 April 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 25 April 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 25 April 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 25 April 2018

Question 1: Farmers from which state are seeking Right to die?
A. Telangana
B. Gujarat
C. Andhra Pradesh
D. Karnataka

Answer and Explanation

Answer: B

Farmers from Gujarat seek Right to Die.

Question 2: India had a standoff with ___ for 73 days.
A. Sri Lanka
B. Bangladesh
C. Bhutan
D. China

Answer and Explanation

Answer: D

India had a standoff with China for 73 days.

Question 3:US and France have made a nuclear deal with which country?
A. UK
B. Canada
C. Iran
D. China

Answer and Explanation

Answer: C

US, France make nuclear deal with Iran.

Question 4: Transnational bus launched between __ nations.
A. 1
B. 2
C. 3
D. 4

Answer and Explanation

Answer: D

Transnational bus launched between 4 nations.

Question 5:Oil well in __ caught fire killing 10 people.
A. Dubai
B. Iraq
C. Indonesia
D. Iran

Answer and Explanation

Answer: C

Oil well in Indonesia caught fire.

Question 6: Raw jute price has been hiked from Rs.200 to __ per quintal
A. 3000
B. 3300
C. 3500
D. 3700

Answer and Explanation

Answer: D

The price is hiked to Rs.3700 per quintal.

Question 7: Infra towers to be merged with ___
A. Paytm
B. Mobikwik
C. Bharti Infratel
D. One97

Answer and Explanation

Answer: C

Infra towers to be merged with Bharti Infratel.

Question 8:H1B approvals for Indians have fallen by __ in the last 2 years
A. 13%
B. 23%
C. 33%
D. 43%

Answer and Explanation

Answer: D

H1B approvals for Indians fell by 43%.

Question 9: Airtel profits fell by __inMarch quarter.
A. 28%
B. 48%
C. 68%
D. 78%

Answer and Explanation

Answer: D

Airtel profits fell by 78%.

Question 10: Shreyas Iyer is the new captain of ___
A. RR
B. DD
C. KXIP
D. CSK

Answer and Explanation

Answer: B

Shreyas Iyer is the new captain of Delhi Daredevils team.

Daily Current Affairs: 25 April

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for april-2018
Happy Learning!
Apr-1Apr-2Apr-3Apr-4
Apr-5Apr-6Apr-7Apr-8
Apr-9Apr-10Apr-11Apr-12
Apr-13Apr-14Apr-15Apr-16
Apr-17Apr-18Apr-19Apr-20
Apr-21Apr-22Apr-23Apr-24
Apr-25Apr-26Apr-27Apr-28
Apr-29Apr-30

Daily Current Affairs 25 April 2018 Current Affairs Quiz April 25 2018 Current Affairs Infographic

Pin It on Pinterest