Current Affairs Quiz 26 April 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 26 April 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 26 April 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 26 April 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 26 April 2018

Question 1: Dalmia Bharat Limited had adopted which monument?
A. Taj Mahal
B. Red Fort
C. India Gate
D. Qutb Minar

Answer and Explanation

Answer: B

Dalmia Bharat Limited has adopted Red Fort.

Question 2: m-Awas is a mobile application for allotment of which of the following?
A. Ration
B. Schemes
C. Govt Homes
D. LPG Subsidy

Answer and Explanation

Answer: C

m-Awas is for the allotment of govt homes.

Question 3:Sagar Kavach exercise has begun in ___
A. Tamil Nadu
B. Andhra Pradesh
C. Kerala
D. Orissa

Answer and Explanation

Answer: C

Sagar Kavach exercise begins in Kerala.

Question 4:Which countryhas installed water sprays to warn jaywalkers?
A. USA
B. Iraq
C. China
D. Iran

Answer and Explanation

Answer: C

China installs water sprays to warn jaywalkers.

Question 5:Which country will fine people for harassing tourists ?
A. Dubai
B. Egypt
C. UK
D. US

Answer and Explanation

Answer: B

Egypt will fine people harassing tourists.

Question 6: e-Gsec has been launched by __
A. NSE
B. NASDAC
C. BSE
D. SENSEX

Answer and Explanation

Answer: A

e-Gsec is launched by NSE.

Question 7: Yes Bank has reported __ increase in profit.
A. 9%
B. 19%
C. 29%
D. 39%

Answer and Explanation

Answer: C

Yes Bank reports 29% increase in profit.

Question 8:Which country will host Asian Weightlifting Championships 2019?
A. China
B. India
C. Turkmenistan
D. Afghanistan

Answer and Explanation

Answer: B

India will host Asian Weightlifting Championships 2019.

Question 9: Who has been recommended for Lifetime Achievement in Sports ?
A. Rahul Dravid
B. Sachin Tendulkar
C. Ravi Shastri
D. Sunil Gavaskar

Answer and Explanation

Answer: D

Sunil Gavaskar is recommended for Lifetime Achievement in sports.

Question 10:‘Adopt a Heritage’ is a project launched in __
A. 2015
B. 2016
C. 2017
D. 2018

Answer and Explanation

Answer: C

The project is launched by Ram Nath Kovind in 2017.

Daily Current Affairs: 26 April

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for april-2018
Happy Learning!
Apr-1Apr-2Apr-3Apr-4
Apr-5Apr-6Apr-7Apr-8
Apr-9Apr-10Apr-11Apr-12
Apr-13Apr-14Apr-15Apr-16
Apr-17Apr-18Apr-19Apr-20
Apr-21Apr-22Apr-23Apr-24
Apr-25Apr-26Apr-27Apr-28
Apr-29Apr-30

Daily Current Affairs 26 April 2018 Current Affairs Quiz April 26 2018 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest

[i]
[i]