Current Affairs Quiz 27 April 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 27 April 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 27 April 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 27 April 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 27 April 2018

Question 1: Which state will launch ‘Startup Week’?
A. Gujarat
B. Maharashtra
C. Madhya Pradesh
D. Delhi

Answer and Explanation

Answer: B

Maharashtra will launch ‘Startup Week’.

Question 2:India’s ranking in press freedom is __
A. 132
B. 134
C. 136
D. 138

Answer and Explanation

Answer: D

India’s ranking in Press Freedom is 138.

Question 3:Teachers of which state are protesting regarding a salary discrepancy?
A. Tamil Nadu
B. Andhra Pradesh
C. Kerala
D. Orissa

Answer and Explanation

Answer: A

21,000 Tamil Nadu teachers are protesting over the matter.

Question 4: Which country has topped the Index of Media freedom ?
A. Dubai
B. Norway
C. China
D. Sweden

Answer and Explanation

Answer: D

Norway topped the index for 2nd time in a row.

Question 5: April 26th is observed as World ____ Day
A. Heritage
B. Intellectual Property
C. Health
D. Education

Answer and Explanation

Answer: B

April 26th is observed as World Intellectual Property Day.

Question 6: The Korean war is going to end after how many years?
A. 35
B. 45
C. 55
D. 65

Answer and Explanation

Answer: D

The Korean war is going to end after 65 years.

Question 7:Which riding giant will set up safety council?
A. Uber
B. Lyft
C. Ola
D. Meru

Answer and Explanation

Answer: C

Ola will set up safety council to avoid road accidents.

Question 8:___ will recruit 80,000 employees in FY19.
A. Ola
B. Flipkart
C. Jio
D. Airtel

Answer and Explanation

Answer: C

Reliance Jio will recruit 80,000 employees in FY19.

Question 9: World T20 2020 will be held in ___
A. US
B. Australia
C. China
D. India

Answer and Explanation

Answer: B

World T20 2020 edition will be held in Australia.

Question 10: IPL 2019 may be held in __
A. China
B. Sri Lanka
C. UAE
D. Bangladesh

Answer and Explanation

Answer: C

IPL 2019 may be held in UAE.

Daily Current Affairs: 27 April

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for april-2018
Happy Learning!
Apr-1Apr-2Apr-3Apr-4
Apr-5Apr-6Apr-7Apr-8
Apr-9Apr-10Apr-11Apr-12
Apr-13Apr-14Apr-15Apr-16
Apr-17Apr-18Apr-19Apr-20
Apr-21Apr-22Apr-23Apr-24
Apr-25Apr-26Apr-27Apr-28
Apr-29Apr-30

Daily Current Affairs 27 April 2018 Current Affairs Quiz April 27 2018 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest

[i]
[i]