Current Affairs Quiz 28 April 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 28 April 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 28 April 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 28 April 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 28 April 2018

Question 1:Modi has launched ___ scheme for tribals.
A. Jan Dhan
B. Van Dhan
C. Vayu Dhan
D. Paani Dhan

Answer and Explanation

Answer: B

Modi launches Van Dhan scheme for tribals.

Question 2:Which city will host the food conference ‘ArchaeBroma’?
A. Bangalore
B. Pune
C. Chennai
D. Mumbai

Answer and Explanation

Answer: D

Mumbai will host food conference.

Question 3:Christine Burgener has been appointed as envoy on ___
A. Switzerland
B. Bangladesh
C. Myanmar
D. Germany

Answer and Explanation

Answer: C

Christine Burgener appointed as envoy on Myanmar.

Question 4: Which state has signed an MoU with British Council?
A. Gujarat
B. Rajasthan
C. West Bengal
D. Maharashtra

Answer and Explanation

Answer: D

Maharashtra has signed an MoU with British Council.

Question 5:India’s PM Narendra Modi is on an informal summit to which country?
A. US
B. Australia
C. China
D. Sri Lanka

Answer and Explanation

Answer: C

Modi is on an informal summit to China.

Question 6: India and China account for about __ of world’s population.
A. 30%
B. 40%
C. 50%
D. 60%

Answer and Explanation

Answer: B

India and China account for about 40% of world’s population.

Question 7:NITI Aayog has collaborated with ___ in the field of agriculture.
A. Tata
B. ITC
C. Wipro
D. Britannia

Answer and Explanation

Answer: B

NITI Aayog collaborates with ITC in the field of agriculture.

Question 8: Which is the most trusted Internet brand in India ?
A. Snapdeal
B. Facebook
C. Google
D. Amazon

Answer and Explanation

Answer: C

Google is the most trusted Internet brand in India.

Question 9: The gender pay gap in India is __
A. 13.1%
B. 14.1%
C. 15.1%
D. 16.1%

Answer and Explanation

Answer: D

The gender pay gap in India is 16.1%.

Question 10: Which country recently hosted its 1st WWE event ?
A. China
B. Sri Lanka
C. Saudi Arabia
D. Bangladesh

Answer and Explanation

Answer: C

Saudi Arabia hosted its 1st WWE event.

Daily Current Affairs: 28 April

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for april-2018
Happy Learning!
Apr-1Apr-2Apr-3Apr-4
Apr-5Apr-6Apr-7Apr-8
Apr-9Apr-10Apr-11Apr-12
Apr-13Apr-14Apr-15Apr-16
Apr-17Apr-18Apr-19Apr-20
Apr-21Apr-22Apr-23Apr-24
Apr-25Apr-26Apr-27Apr-28
Apr-29Apr-30

Daily Current Affairs 28 April 2018 Current Affairs Quiz April 28 2018 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest