Current Affairs Quiz 29 April 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 29 April 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 29 April 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 29 April 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 29 April 2018

Question 1:Indian Culinary Institute has been inaugurated in_____
A. Delhi
B. Noida
C. Chandigarh
D. Hubli

Answer and Explanation

Answer: B

The institute is set up in Noida.

Question 2:N Korea will move the clock by __ mins to unify with S Korea
A. 15
B. 20
C. 30
D. 45

Answer and Explanation

Answer: C

N Korea will move the clock by 30 mins to unify with S Korea.

Question 3:Houthi rebels were killed in ___
A. Yemen
B. Syria
C. Myanmar
D. Germany

Answer and Explanation

Answer: A

Houthi rebels were killed in an Syrian led air strike in Yemen.

Question 4: Fitch has retained India’s ranking at __
A. AAA-
B. AA+
C. BBB+
D. BBB-

Answer and Explanation

Answer: D

Fitch has retained India’s ranking at BBB-.

Question 5: Which country has legalised cannabis for medicinal purpose ?
A. Ukraine
B. Zimbabwe
C. China
D. Sri Lanka

Answer and Explanation

Answer: B

Zimbabwe has legalised cannabis for medicinal purpose.

Question 6:Axis Bank has posted its first loss in __ years.
A. 20
B. 25
C. 30
D. 35

Answer and Explanation

Answer: A

Axis Bank posts its 1st loss in 20 years.

Question 7:Aramco is the largest producer of __
A. Automobiles
B. FMCG
C. Oil
D. Smart phones

Answer and Explanation

Answer: C

Aramco is the largest producer of oil.

Question 8: Fitch has projected India’s growth rate at __ this fiscal.
A. 7.1%
B. 7.2%
C. 7.3%
D. 7.4%

Answer and Explanation

Answer: C

Fitch projected India’s growth rate at 7.3% this fiscal.

Question 9: India won __ medals in International Boxing Championship.
A. 13
B. 14
C. 15
D. 16

Answer and Explanation

Answer: A

Indian contingent won 13 medals at the Championship.

Question 10: Which country will launch its T20 league?
A. China
B. Sri Lanka
C. Afghanistan
D. Bangladesh

Answer and Explanation

Answer: C

Afghanistan will launch its own T20 league.

Daily Current Affairs: 29 April

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for april-2018
Happy Learning!
Apr-1Apr-2Apr-3Apr-4
Apr-5Apr-6Apr-7Apr-8
Apr-9Apr-10Apr-11Apr-12
Apr-13Apr-14Apr-15Apr-16
Apr-17Apr-18Apr-19Apr-20
Apr-21Apr-22Apr-23Apr-24
Apr-25Apr-26Apr-27Apr-28
Apr-29Apr-30

Daily Current Affairs 29 April 2018 Current Affairs Quiz April 29 2018 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest