Content Ad 002

Current Affairs Quiz 5 April 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 5 April 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 5 April 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 5 April 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 5 April 2018

Question 1: Anti-lock brakeshave been made mandatory for 2-wheelers in ____
A. Madhya Pradesh
B. Maharashtra
C. West Bengal
D. Telangana

Answer and Explanation

Answer: B

Anti-lock brake made mandatory for 2-wheelers in Maharashtra.

Question 2: In 2017 fiscal year , ____ kms of road were built on an average everyday.
A. 17
B. 20
C. 27
D. 30

Answer and Explanation

Answer: C

27 kms were built everyday.

Question 3: Which country is the largest manufacturer of steel ?
A. Japan
B. India
C. Nepal
D. China

Answer and Explanation

Answer: D

China is the largest producer of steel.

Question 4: India’s 1st blockchain has been implemented in which sector?
A. Health
B. Finance
C. Education
D. Elections

Answer and Explanation

Answer: B

India’s 1st blockchain is implemented in Finance sector.

Question 5: India is the __ most vulnerable country to cyber threats
A. 1st
B. 2nd
C. 3rd
D. 4th

Answer and Explanation

Answer: C

India is the 3rd most vulnerable country to cyber threats.

Question 6:Hafiz Saeed’s political party will contest for elections in which country?
A. Afghanistan
B. Pakistan
C. Iraq
D. Syria

Answer and Explanation

Answer: B

Hafiz Saeed’s political party will contest for elections in Pakistan.

Question 7: Who is the new CEO of SBI Life Insurance ?
A. Arundhati Bhattacharya
B. Sanjeev Nautiyal
C. Arijit Basu
D. Chanda Kochhar

Answer and Explanation

Answer: B

Sanjeev Nautiyal is the new CEO and MD of SBI Life Insurance.

Question 8: RBI has kept the repo rate at ___
A. 4%
B. 5%
C. 6%
D. 6.5%

Answer and Explanation

Answer: C

RBI has kept the repo rate unchanged at 6%.

Question 9: Which bank will use WhatsApp to send alerts to customers ?
A. ICICI
B. HDFC
C. IndusInd
D. HSBC

Answer and Explanation

Answer: C

IndusInd bank will use WhatsApp to send alerts to customers.

Question 10: CommonWealth Games 2018 are being held at ____
A. Japan
B. N Korea
C. S Korea
D. Australia

Answer and Explanation

Answer: D

CommonWealth Games 2018 are being held at Australia.

Daily Current Affairs: 5 April

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for april-2018
Happy Learning!
Apr-1Apr-2Apr-3Apr-4
Apr-5

Daily Current Affairs 5 April 2018 Current Affairs Quiz April 5 2018 Current Affairs Infographic

Content Ads 02 Sample 01
Website Pop Up
https://forms.gle/BJ7YdM5c3HM6N3XQA

FREE CHEAT SHEET

Learn
How to Master VA-RC 

This free (and highly detailed) cheat sheet will give you strategies to help you grow

No thanks, I don't want it.

Join our Free TELEGRAM GROUP for exclusive content and updates

Rsz 1rsz Close Img

Join Our Newsletter

Get the latest updates from our side, including offers and free live updates, on email.

Rsz Undraw Envelope N8lc Smal
Rsz 1rsz Close Img