Current Affairs Quiz 6 April 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 6 April 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 6 April 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 6 April 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 6 April 2018

Question 1:BJP MPs have signed a letter to shift Children’s Day to December _______
A. 14th
B. 16th
C. 24th
D. 26th

Answer and Explanation

Answer: D

BJP MPs sign letter to shift Children’s Day to Dec 26th .

Question 2: Global Logistics Summit was held in ____
A. Beijing
B. Tokyo
C. New Delhi
D. Dubai

Answer and Explanation

Answer: C

Global Logistics Summit was held in New Delhi.

Question 3: Subrata Bhattacharjee has been appointed as the ambassador of India to _____
A. Japan
B. Serbia
C. Nepal
D. China

Answer and Explanation

Answer: B

Subrata Bhattacharjee has been appointed as the ambassador of India to Serbia.

Question 4: US has imposed sanctions on ___ trade with Russia
A. Health
B. Finance
C. Education
D. Defence

Answer and Explanation

Answer: D

US has imposed sanctions on defence trade with Russia.

Question 5: Every male is Qatar is supposed to perform military service for how much time?
A. 1 Year
B. 2 Years
C. 3 Years
D. 4 Years

Answer and Explanation

Answer: A

Every male is Qatar is supposed to perform military service for 1 yr.

Question 6:Which country’s PM is on a visit to India ?
A. Afghanistan
B. Pakistan
C. Nepal
D. Syria

Answer and Explanation

Answer: C

Nepal’s PM is on a visit to India.

Question 7: Flipkart has partnered with which company recently to offer travel services?
A. Cleartrip
B. Bla Bla Car
C. Zoom Car
D. MakeMyTrip

Answer and Explanation

Answer: D

Flipkart partners with MakeMyTrip to offer travel services on its platform.

Question 8: TRAI proposed Wi-Fi grid will reduce internet cost by ___
A. 60%
B. 70%
C. 80%
D. 90%

Answer and Explanation

Answer: D

TRAI proposed Wi-Fi grid will reduce internet cost by 90%.

Question 9: Bernard Arnault is world’s _____ richest man
A. 2nd
B. 3rd
C. 4th
D. 5th

Answer and Explanation

Answer: C

Bernard Arnault is the 4th richest man.

Question 10: India women’s hockey team has defeated ____at CWG 2018
A. Japan
B. Malaysia
C. England
D. Australia

Answer and Explanation

Answer: B

India women’s hockey team thrashes Malaysia at CWG 2018.

Daily Current Affairs: 6 April

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for april-2018
Happy Learning!
Apr-1Apr-2Apr-3Apr-4
Apr-5Apr-6

Daily Current Affairs 6 April 2018 Current Affairs Quiz April 6 2018 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest