Current Affairs Quiz 6th-7th April 2020

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 6th-7th April 2020, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 6th-7th April 2020 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 6th-7th April 2020 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 6th-7th April 2020

Question 1:All India Football Federation submits bid to host AFC Asian Cup __________.
A. 2027
B. 2025
C. 2029
D. 2031

Answer and Explanation

Answer: A

All India Football Federation submits bid to host AFC Asian Cup 2027. List of venues of AFC Asian Cup: 2015 : Australia || 2019 : United Arab Emirates || 2023 : China

Question 2:The ___________ edition of the World Games in Birmingham, Alabamawill now be held in the summer of 2022.
A. 12th
B. 11th
C. 13th
D. 14th

Answer and Explanation

Answer: B

The 11th edition of the World Games in Birmingham, Alabamawill now be held in the summer of 2022.

Question 3:____________has topped the list as part of implementation of the Pradhan Mantri Krishi Sinchayee Yojana (PMKSY).
A. Tamil Nadu
B. Punjab
C. Haryana
D. Karnataka

Answer and Explanation

Answer: A

Tamil Nadu has topped the list as part of implementation of the Pradhan Mantri Krishi Sinchayee Yojana (PMKSY).

Question 4:___________ India announced the ‘Hero to Animals Award’ to be conferred upon Chief Minister Naveen Patnaik for allocating funds to feed community animals in Odisha.
A. PETA
B. World Wide Fund for Nature
C. Humane Society of the USA
D. Mercy for Animals

Answer and Explanation

Answer: A

PETA India announced the ‘Hero to Animals Award’ to be conferred upon Chief Minister Naveen Patnaik for allocating funds to feed community animals in Odisha.

Question 5:The World Health Day is a global health awareness day celebrated every year on __________, under the sponsorship of the World Health Organization.
A. 7 April
B. 8 April
C. 9 April
D. 6 April

Answer and Explanation

Answer: A

The World Health Day is a global health awareness day celebrated every year on 7 April, under the sponsorship of the World Health Organization. Theme: ‘Support nurses and midwives’

Question 6:The International Day of Sport for Development and Peace on ____________, is an annual celebration of the power of sport to drive social change, community development and to foster peace and understanding.
A. 7 April
B. 8 April
C. 9 April
D. 6 April

Answer and Explanation

Answer: D

This date (6th April) commemorates the inauguration, in 1896, of the first Olympic games of the modern era, in Athens, (Greece).

Question 7:____________ Chief Operating Officer UB Pravin Rao has taken over as Nasscom Chairman.
A. Cognizant
B. Wipro
C. Infosys
D. TCS

Answer and Explanation

Answer: C

Infosys Chief Operating Officer UB Pravin Rao has taken over as Nasscom Chairman.

Question 8:Indian Air Force has airlifted medical and hospital consumables for the _________ under ‘Operation Sanjeevani’ amid COVID-19.
A. Maldives
B. Sri Lanka
C. Malaysia
D. Indonesia

Answer and Explanation

Answer: A

Indian Air Force has airlifted medical and hospital consumables for the Maldives under ‘Operation Sanjeevani’ amid COVID-19.

Question 9:The Indian Railways has developed a Low-cost Ventilator _________ at its Kapurthala Rail Coach Factory, Punjab.
A. Jeevan
B. Sahaj
C. Anmol
D. Sukhad

Answer and Explanation

Answer: A

The Indian Railways has developed a Low-cost Ventilator ‘Jeevan’ at its Kapurthala Rail Coach Factory, Punjab.

Question 10:‘V Safe Tunnel’ has been installed in ___________ to achieve the aim of sanitizing people.
A. New Delhi
B. Telangana
C. Maharashtra
D. Karnataka

Answer and Explanation

Answer: B

‘V Safe Tunnel’ has been installed in Telangana to achieve the aim of sanitizing people. Chief Minister of Telangana: K Chandrasekhar Rao || Governor: TamilisaiSoundararajan.

Daily Current Affairs: 6th-7th April

Daily Current Affairs 6 & 7 April 2020 Current Affairs Quiz 6 & 7 April 2020 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest