Content Ad 002

Current Affairs Quiz 7 April 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 7 April 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 7 April 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 7 April 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 7 April 2018

Question 1: Which state has reduced competitive exams fees for women ?
A. Chhattisgarh
B. Bihar
C. Jharkhand
D. West Bengal

Answer and Explanation

Answer: B

Bihar reduces competitive exams fee for women by 75%.

Question 2: The newly discovered language Walmiki is spoken in which state?
A. Madhya Pradesh
B. Kerala
C. Andhra Pradesh
D. Tamil Nadu

Answer and Explanation

Answer: C

The newly discovered language Walmiki is spoken in Andhra Pradesh .

Question 3: __ GST will be levied on catering services in railways.
A. 5%
B. 10%
C. 18%
D. 28%

Answer and Explanation

Answer: A

5 % GST will be levied on catering services in railways.

Question 4:‘Catch and release’ immigration policy has come to an end in which country?
A. UK
B. Australia
C. US
D. Myanmar

Answer and Explanation

Answer: C

‘Catch and release’ immigration policy has come to an end in the US.

Question 5: Leander Paes has teamed with __ in the Davis Cup
A. Sania Mirza
B. Venus Williams
C. Rohan Bopanna
D. Roger Federer

Answer and Explanation

Answer: C

Paes teamed with Rohan Bopanna in the Davis Cup.

Question 6:India has agreed on a new rail line with which country?
A. Afghanistan
B. Pakistan
C. Nepal
D. Syria

Answer and Explanation

Answer: C

India agreed on a new rail line with Nepal.

Question 7: FIEO has signed an MoU with which company?
A. Cleartrip
B. PayPal
C. Zoom Car
D. MakeMyTrip

Answer and Explanation

Answer: B

FIEO signed MoU with PayPal.

Question 8: Venugopal Dhoot is the Chairman of which company?
A. Geetanjali Group
B. Videocon Group
C. Tata Group
D. Reliance Group

Answer and Explanation

Answer: B

Venugopal Dhoot is the Chairman of Videocon Group.

Question 9: TRAI’s DND app is not supported in ____
A. Google Play Store
B. Apple Store
C. Blackberry Store
D. All the above

Answer and Explanation

Answer: B

Do-Not-Disturb app is not supported in Apple Store.

Question 10: Ragala Venkat Rahul won gold in men’s __ kg event
A. 58
B. 68
C. 82
D. 85

Answer and Explanation

Answer: D

He won a gold in men’s 85 kg event.

Daily Current Affairs: 7 April

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for april-2018
Happy Learning!
Apr-1Apr-2Apr-3Apr-4
Apr-5Apr-6Apr-7Apr-8
Apr-9

Daily Current Affairs 7 April 2018 Current Affairs Quiz April 7 2018 Current Affairs Infographic

Content Ads 02 Sample 01
Pop Up

LIVE STREAMING ON YOUTUBE

Starting 3rd June 2024, 7pm

Onwards

FREE CHEAT SHEET

Learn
How to Master VA-RC 

This free (and highly detailed) cheat sheet will give you strategies to help you grow

No thanks, I don't want it.

Join our Free TELEGRAM GROUP for exclusive content and updates

Rsz 1rsz Close Img

Join Our Newsletter

Get the latest updates from our side, including offers and free live updates, on email.

Rsz Undraw Envelope N8lc Smal
Rsz 1rsz Close Img