Content Ad 002

Current Affairs Quiz 8 April 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 8 April 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 8 April 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 8 April 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 8 April 2018

Question 1: Which state has bagged the‘State of the Year’ award?
A. Chhattisgarh
B. Bihar
C. Jharkhand
D. West Bengal

Answer and Explanation

Answer: A

Chhattisgarh has bagged the award for ‘State of the Year’.

Question 2: Which state will have Assembly polls on May 12?
A. Madhya Pradesh
B. Kerala
C. Andhra Pradesh
D. Karnataka

Answer and Explanation

Answer: D

Karnataka will have Assembly polls on May 12th .

Question 3:‘HornVrat’ is a campaign launched in ___
A. Bengaluru
B. Chennai
C. Mumbai
D. Delhi

Answer and Explanation

Answer: C

‘HortVrat’ is a campaign launched in Mumbai.

Question 4: Which country has opened a military base in Middle East ?
A. UK
B. Australia
C. US
D. Myanmar

Answer and Explanation

Answer: A

UK opened the 1st military base in Middle East in 50 years.

Question 5: Who will join in Afghanistan’s talks with Taliban?
A. US
B. Pakistan
C. Iraq
D. Syria

Answer and Explanation

Answer: C

Pakistan will join in Afghanistan’s talks with Taliban.

Question 6:Which country is recently undergoing its worst economic crisis?
A. Brazil
B. Venezuela
C. Colombia
D. Panama

Answer and Explanation

Answer: B

Venezuela is in its worst economic crisis.

Question 7: Manu Bhaker has won gold in __ pistol event.
A. 5 m
B. 10 m
C. 15 m
D. 20 m

Answer and Explanation

Answer: B

Manu Bhaker bags gold in 10 m pistol event.

Question 8: CSK will face __ in the next game of IPL 2018.
A. Mumbai Indians
B. Royal Challengers
C. Kolkata Knight Riders
D. Sun Risers Hyderabad

Answer and Explanation

Answer: C

CSK will face KKR in the next game.

Question 9: Who’s the Chairman of SBI?
A. Arundhathi Bhattacharya
B. Chanda Kocchar
C. Rajnish Kumar
D. Shikha Sharma

Answer and Explanation

Answer: C

Rajnish Kumar is the chairman of SBI.

Question 10: Mary Kom has advanced to semis in CWG 2018 in __ kg event.
A. 48
B. 68
C. 72
D. 85

Answer and Explanation

Answer: A

Mary Kom advanced to semis in 48 kg event.

Daily Current Affairs: 8 April

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for april-2018
Happy Learning!
Apr-1Apr-2Apr-3Apr-4
Apr-5Apr-6Apr-7Apr-8
Apr-9

Daily Current Affairs 8 April 2018 Current Affairs Quiz April 8 2018 Current Affairs Infographic

Content Ads 02 Sample 01
Pop Up

LIVE STREAMING ON YOUTUBE

Starting 3rd June 2024, 7pm

Onwards

FREE CHEAT SHEET

Learn
How to Master VA-RC 

This free (and highly detailed) cheat sheet will give you strategies to help you grow

No thanks, I don't want it.

Join our Free TELEGRAM GROUP for exclusive content and updates

Rsz 1rsz Close Img

Join Our Newsletter

Get the latest updates from our side, including offers and free live updates, on email.

Rsz Undraw Envelope N8lc Smal
Rsz 1rsz Close Img