Content Ad 002

Current Affairs Quiz 8th-9th April 2020

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 8th-9th April 2020, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 8th-9th April 2020 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 8th-9th April 2020 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 8th-9th April 2020

Question 1:Ministry of Human Resources Development and ___________ have launched a mega online challenge ‘SAMADHAN’.
A. AICTE
B. UGC
C. CBSE
D. ICSE

Answer and Explanation

Answer: A

Ministry of Human Resources Development and All India Council for Technical Education have launched a mega online challenge ‘SAMADHAN’. Aim: To test the ability of students to innovate.

Question 2:Ministry of Human Resource Development has designated ___________ as the sole National Academic Depository.
A. Umang App
B. DigiLocker
C. myAICTE Guide
D. UCG Help

Answer and Explanation

Answer: B

Ministry of Human Resource Development has designated DigiLocker as the sole National Academic Depository. It has also directed the University Grants Commission (UGC) to implement NAD as a permanent scheme within DigiLocker.

Question 3:___________ Development Fund has allocated USD 5 million for COVID-19 projects in eight member countries.
A. SAARC
B. ASEAN
C. IMF
D. WEF

Answer and Explanation

Answer: A

SAARC Development Fund (SDF) has allocated USD 5 million for COVID-19 projects in eight member countries.

Question 4:___________ has announced $2.9 million aid to India to fight coronavirus.
A. USAID
B. ECB
C. British Wealth Fund
D. WHO

Answer and Explanation

Answer: A

USAID has announced $2.9 million aid to India to fight coronavirus.

Question 5:Punjab National Bank Housing Finance has signed a pact with ___________ International Cooperation Agency to raise 75 million dollars.
A. Japan
B. France
C. Russia
D. USA

Answer and Explanation

Answer: A

Punjab National Bank Housing Finance has signed a pact with Japan International Cooperation Agency (JICA) to raise 75 million dollars.

Question 6:__________ CEO Jack Dorsey has pledged $1 billion to combat COVID-19 pandemic.
A. Instagram
B. Facebook
C. Twitter
D. Snapchat

Answer and Explanation

Answer: C

Twitter CEO Jack Dorsey has pledged $1 billion to combat COVID-19 pandemic.

Question 7:Defence Research and Development Organisation and _____________ 3D have developed a full face shield for doctors and medical staff treating COVID-19 patients.
A. Cognizant
B. Infosys
C. Wipro
D. IBM

Answer and Explanation

Answer: C

Defence Research and Development Organisation and Wipro 3D have developed a full face shield for doctors and medical staff treating COVID-19 patients.

Question 8:NASA has unveiled its plans to setup the first human base camp ‘Artemis’ on Moon by year __________.
A. 2024
B. 2022
C. 2023
D. 2025

Answer and Explanation

Answer: A

NASA has unveiled its plans to setup the first human base camp ‘Artemis’ on Moon by year 2024.

Question 9:Britannia Industries has partnered with ___________ to deliver essential items.
A. Dunzo
B. Swiggy Go
C. Uber
D. Ola

Answer and Explanation

Answer: A

Britannia Industries has partnered with Dunzo to deliver essential items. Chairman of Britannia Industries: Nusli N Wadia.

Question 10:________________ Government has deployed India’s first automated COVID-19 Monitoring System App by Vera Smart Healthcare.
A. Andhra Pradesh
B. Telangana
C. Odisha
D. Maharashtra

Answer and Explanation

Answer: B

Telangana Government has deployed India’s first automated COVID-19 Monitoring System App by Vera Smart Healthcare.

Daily Current Affairs: 8th-9th April

Daily Current Affairs 8 & 9 April 2020 Current Affairs Quiz 8 & 9 April 2020 Current Affairs Infographic

Content Ads 02 Sample 01
Pop Up

LIVE STREAMING ON YOUTUBE

Starting 3rd June 2024, 7pm

Onwards

FREE CHEAT SHEET

Learn
How to Master VA-RC 

This free (and highly detailed) cheat sheet will give you strategies to help you grow

No thanks, I don't want it.

Join our Free TELEGRAM GROUP for exclusive content and updates

Rsz 1rsz Close Img

Join Our Newsletter

Get the latest updates from our side, including offers and free live updates, on email.

Rsz Undraw Envelope N8lc Smal
Rsz 1rsz Close Img