Content Ad 002

Current Affairs Quiz 9 April 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 9 April 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 9 April 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 9 April 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 9 April 2018

Question 1: Telangana women bikers toured 17,000 km across how many countries?
A. 3
B. 4
C. 5
D. 6

Answer and Explanation

Answer: D

Telangana women bikers toured 17,000 km across 6 countries.

Question 2: Assembly polls in Karnataka are held for how many seats?
A. 185
B. 200
C. 224
D. 265

Answer and Explanation

Answer: C

Assembly polls in Karnataka are held for 224 seats.

Question 3: Pradhan Mantri Ujjwala Yojana has been launched in which city?
A. Bengaluru
B. Chennai
C. Mumbai
D. New Delhi

Answer and Explanation

Answer: D

Pradhan Mantri Ujjwala Yojana is launched in New Delhi.

Question 4: How many airports in India are equipped to defuse bombs ?
A. 4
B. 5
C. 6
D. 7

Answer and Explanation

Answer: C

6 airports in India are equipped to defuse bombs.

Question 5: Who has won Equatorial Guinea’s highest civilian honour?
A. Donald Trump
B. Ram Nath Kovind
C. Vladamir Putin
D. Theresa May

Answer and Explanation

Answer: B

President Ram Nath Kovind won Equatorial Guinea’s highest civilian honour.

Question 6:The govt wants to sell __ stake in Air India.
A. 56%
B. 66%
C. 76%
D. 86%

Answer and Explanation

Answer: C

The govt wants to sell 76% stake in Air India.

Question 7:Jitu Rai broke the record in CWG 2018 in __ pistol event.
A. 5 m
B. 10 m
C. 15 m
D. 20 m

Answer and Explanation

Answer: B

Jitu Rai broke the record in CWG 2018 in 10m pistol event.

Question 8:Dinesh Karthik is the captain of ___.
A. Mumbai Indians
B. Royal Challengers
C. Kolkata Knight Riders
D. Sun Risers Hyderabad

Answer and Explanation

Answer: C

Dinesh Karthik is the captain of Kolkata Knight Riders.

Question 9: India’s foreign exchange reserves hit ____
A. $224.361 bn
B. $324.361 bn
C. $424.361 bn
D. $524.361 bn

Answer and Explanation

Answer: C

India’s foreign exchange reserves hit $424.361 bn.

Question 10: India won gold in TT men’s game after how many years?
A. 6
B. 8
C. 10
D. 12

Answer and Explanation

Answer: D

India won gold in TT men’s game after 12 years.

Daily Current Affairs: 9 April

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for april-2018
Happy Learning!
Apr-1Apr-2Apr-3Apr-4
Apr-5Apr-6Apr-7Apr-8
Apr-9

Daily Current Affairs 9 April 2018 Current Affairs Quiz April 9 2018 Current Affairs Infographic

Content Ads 02 Sample 01

Join our Free TELEGRAM GROUP for exclusive content and updates

Rsz 1rsz Close Img

Join Our Newsletter

Get the latest updates from our side, including offers and free live updates, on email.

Rsz Undraw Envelope N8lc Smal
Rsz 1rsz Close Img
Free Live Webinar Update