Content Ad 002

Current Affairs Quiz August 1 2017

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz August 1 2017, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz August 1 2017 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz August 1 2017 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 1 August 2017.

Question 1: Who is the PM of Pakistan?
A. Nawaz Sharif
B. Shahid Sharif
C. Shahid Abbasi
D. Musharaf

Answer and Explanation

Answer: C

Shahid Khaqan Abbasi is elected as the 18th PM of Pakistan.

Question 2: Which city’s Metro will see an increase in the number of trains by March 2018?
A. Delhi
B. Bengaluru
C. Chennai
D. Mumbai

Answer and Explanation

Answer: A

Delhi’s Metro will see 45% increase in the number of trains by March 2018.

Question 3: Who is the Sports Minister of India?
A. Arun Jaitley
B. Sushma Swaraj
C. Vijay Goel
D. Rajnath Singh

Answer and Explanation

Answer: C

Vijay Goel is the Union Sports Minister.

Question 4: Who is the CEO of Tata Motors?
A. Nandan Nilekani
B. Satya Nadella
C. Chandrasekharan
D. Guenter Butschek

Answer and Explanation

Answer: D Guenter Butschek is the CEO of Tata Motors and he received a salary of Rs.22 crore last fiscal.

Question 5: Which country has extended the house arrest of Hafiz Saeed?
A. India
B. Sri Lanka
C. Pakistan
D. Afghanistan

Answer and Explanation

Answer: C

Pakistan extended the house arrest of Hafiz Saeed for another 2 months.

Question 6: Which country is capable of attacking entire US?
A. Russia
B. North Korea
C. South Korea
D. China

Answer and Explanation

Answer: B

The US Officials said that North Korea is capable of attacking the entire US.

Question 7: Which country is building a high speed rail tunnel?
A. Russia
B. North Korea
C. South Korea
D. China

Answer and Explanation

Answer: D

China is building a high speed rail tunnel for trains travelling up to 350 kmph.

Question 8: The CEO of India Today, who resigned today is:
A. Nandan Nilekani
B. Satya Nadella
C. Ashish Bagga
D. Guenter Butschek

Answer and Explanation

Answer: C

Ashish Bagga resigned as the CEO of India Today Group.

Question 9: Who is the President of National Broadcasters Association?
A. Nandan Nilekani
B. Satya Nadella
C. Ashish Bagga
D. Guenter Butschek

Answer and Explanation

Answer: C

Ashish Bagga is the President of National Broadcasters Association.

Question 10: How many Indian firms are included in Forbes Asia’s Under a Billion list?
A. 2
B. 3
C. 4
D. 5

Answer and Explanation

Answer: B

Three Indian firms, Manpasand Beverages, 80K Miles, Kellton Tech Solutions are included in the list.

Daily Current Affairs: 1 August

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for August-2017
Happy Learning!
Aug-1Aug-2Aug-3Aug-4
Aug-5Aug-6Aug-7Aug-8
Aug-9Aug-10Aug-11Aug-12
Aug-13Aug-14Aug-15Aug-16
Aug-17Aug-18Aug-19Aug-20
Aug-21Aug-22Aug-23Aug-24
Aug-25Aug-26Aug-27Aug-28
Aug-29Aug-30

Daily-Current-Affairs-1-august-2017-Current-Affairs-Quiz-august-1-2017-Current-Affairs-Infographic

Content Ads 02 Sample 01
Pop Up

LIVE STREAMING ON YOUTUBE

Starting 3rd June 2024, 7pm

Onwards

FREE CHEAT SHEET

Learn
How to Master VA-RC 

This free (and highly detailed) cheat sheet will give you strategies to help you grow

No thanks, I don't want it.

Join our Free TELEGRAM GROUP for exclusive content and updates

Rsz 1rsz Close Img

Join Our Newsletter

Get the latest updates from our side, including offers and free live updates, on email.

Rsz Undraw Envelope N8lc Smal
Rsz 1rsz Close Img