Content Ad 002

Current Affairs Quiz August 10 2017

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz August 10 2017, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz August 10 2017 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz August 10 2017 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 10 August 2017.

Question 1: Who leads Reliance Communications?
A. Mukesh Ambani
B. Anil Ambani
C. Dhirubhai Ambani
D. Lakshmi Mittal

Answer and Explanation

Answer: B

Reliance Communications is led by Anil Ambani.

Question 2: Which state does the teen who shall unfurl the flag in J&K belong to?
A. Gujarat
B. Chattisgarh
C. Rajasthan
D. Mahasrashtra

Answer and Explanation

Answer: A

A teen from Gujarat vowed to unfurl Indian flag in J&K on Independence Day.

Question 3: Which state’s policemen will teach local students free of cost?
A. Gujarat
B. Chattisgarh
C. Rajasthan
D. Mahasrashtra

Answer and Explanation

Answer: B

Chattisgarh’s police teach local students in the police station.

Question 4: Who is the US State Secretary?
A. Donald Trump
B. Tillerson
C. Hilary Clinton
D. Pinarayi Vijayan

Answer and Explanation

Answer: B Rex Tillerson is the US State Secretary.

Question 5: Which country is Fukushima present in?
A. Russia
B. Sri Lanka
C. China
D. Japan

Answer and Explanation

Answer: D

Fukushima is located in Japan.

Question 6: Which rank does Prannoy hold in BWF rankings?
A. 12th
B. 13th
C. 14th
D. 15th

Answer and Explanation

Answer: D

Prannoy holds 15th spot in BWF rankings.

Question 7: How many kilometres did the runner fall short of to complete 10,000 kms in 100 days?
A. 36
B. 37
C. 38
D. 39

Answer and Explanation

Answer: A

The Indian ultramarathon runner fell short of 36 kms .

Question 8: Which digital wallet has been sued by Citybank?
A. Paytm
B. Mobikwik
C. BHIM
D. Digipay

Answer and Explanation

Answer: B

Mobikwik was sued for dues of Rs.80 lakhs.

Question 9: The Supreme Court has asked CBSE to make a common question paper in all languages for which exam?
A.IIT-JEE
B.NEET
C.AIEEE
D.UGC-NET

The SC pulled up the CBSE for setting different question paper for students who took NEET 2017 in regional languages.

Answer and Explanation

Answer: B

Question 10: What is the rank held by Kidambi Srikanth at BWF rankings?
A. 1st
B. 4th
C. 8th
D. 12th

Answer and Explanation

Answer: C

He continues to be at 8th spot from previous rankings.

Daily Current Affairs: 10 August

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for August-2017
Happy Learning!
Aug-1Aug-2Aug-3Aug-4
Aug-5Aug-6Aug-7Aug-8
Aug-9Aug-10Aug-11Aug-12
Aug-13Aug-14Aug-15Aug-16
Aug-17Aug-18Aug-19Aug-20
Aug-21Aug-22Aug-23Aug-24
Aug-25Aug-26Aug-27Aug-28
Aug-29Aug-30

Daily-Current-Affairs-10-august-2017-Current-Affairs-Quiz-august-10-2017-Current-Affairs-Infographic

 

Content Ads 02 Sample 01
Pop Up

LIVE STREAMING ON YOUTUBE

Starting 3rd June 2024, 7pm

Onwards

FREE CHEAT SHEET

Learn
How to Master VA-RC 

This free (and highly detailed) cheat sheet will give you strategies to help you grow

No thanks, I don't want it.

Join Our Newsletter

Get the latest updates from our side, including offers and free live updates, on email.

Rsz Undraw Envelope N8lc Smal
Rsz 1rsz Close Img