Current Affairs Quiz 13 August 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 13 August 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 13 August 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 13 August 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 13 August 2018

Question 1: Who is the CEO of Paytm?
A. Renu Satti
B. Vijay shekhar sharma
C. Vijay Lakshmi Pandit
D. Renu Vijayvargiya

Answer and Explanation

Answer: A

Paytm:- Headquarters: Noida || CEO: Renu Satti || Founded: 2010.

Question 2: How many observer countries are there in Shanghai Cooperation Organisation (SCO)?
A. 3
B. 4
C. 5
D. 6

Answer and Explanation

Answer: B

Observer Countries: Afghanistan, Belarus, Iran & Mongolia.

Question 3: What is the theme of International Youth Day 2018.
A. Safe Spaces for Youth
B. Youth, The power of Nation
C. Youth prosperity for all
D. Safe Spaces for all

Answer and Explanation

Answer: A

Theme of International Youth Day 2018: “Safe Spaces for Youth”

Question 4: Amazon was founded by Jeff Bezos on July 5, ___________?
A. 1994
B. 1995
C. 1997
D. 1996

Answer and Explanation

Answer: A

Amazon was founded by Jeff Bezos on July 5, 1994

Question 5: Which of the following is the capital of Fiji?
A. Suva
B. Viva
C. Havana
D. Hatti

Answer and Explanation

Answer: A

Capital: Suva, Currency: Fijian dollar, Continent: Oceania.

Question 6: Under ____________ initiative, Rajasthan Govt will organise a human chain along the 650-km-long Pakistan border on the occasion of independence day.
A. Shahadat ko Naman
B. Shahid ko Salam
C. Shahadat ko Salam
D. Shahid ko Naman

Answer and Explanation

Answer: C

Under Shahadat ko Salam initiative, Rajasthan Govt will organise a human chain along the 650-km-long Pakistan border on the occasion of independence day.

Question 7: Barcelona defeated Sevilla 2-1 to win Spanish Super Cup in ________.
A. England
B. Spain
C. Morocco
D. Tunisia

Answer and Explanation

Answer: C

Barcelona beat Sevilla 2-1 to win Spanish Super Cup in Morocco.

Question 8: World Elephant Day is observed on ________ August.
A. 12th
B. 14th
C. 11th
D. 13th

Answer and Explanation

Answer: A

World Elephant Day was observed on 12th August. It is an international annual event, dedicated to the preservation and protection of the world’s elephants.

Question 9: Ajay Jayaram is a ___________ Player.
A. Badminton
B. Squash
C. Lawn Tennis
D. Table Tennis

Answer and Explanation

Answer: A

Ajay Jayaram is a badminton player from Mumbai sponsored by Li-Ning. He plays for the Mumbai Rockets in the Premier Badminton League.

Question 10: Paytm acquired start-up Balance Technology, which is a __________ based Start-up?
A. Pune
B. Bangalore
C. Noida
D. Hyderabad

Answer and Explanation

Answer: B

Balance Technology is a Bengaluru-based savings management start-up.

Daily Current Affairs: 13 August

General Knowledge Tests for August-2018
Happy Learning!
August-1August-2August-3August-4August-5
August-6August-7August-8August-9August-10
August-11August-12August-13

Daily Current Affairs 13 August 2018 Current Affairs Quiz August 13 2018 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest