Content Ad 002

Current Affairs Quiz 17 August 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 17 August 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 17 August 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 17 August 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 17 August 2018

Question 1: In which state is Ghughua Fossil Park located?
A. Karnataka
B. Madhaya Pradesh
C. Rajasthan
D. Odisha

Answer and Explanation

Answer: B

National Parks in Madhya Pradesh:- Van Vihar National Park || Ghughua Fossil Park || Satpura National Park

Question 2: Good Governance Day is observed on _______?
A. August 25
B. December 25
C. November 25
D. June 25

Answer and Explanation

Answer: B

December 25 is observed as the Good Governance Day. It is also the birthday of Late PM Atal Bihari Vajpayee Ji.

Question 3: Who is the president of Nepal?
A. Bidhya Devi Bhandari
B. K.P. Sharma Oli
C. Sher Bahadur Singh
D. Sham Sher Singh

Answer and Explanation

Answer: A

Capital – Kathmandu, Currency – Nepalese rupee (NPR), President – Bidhya Devi Bhandari Prime Minister – K.P. Sharma Oli

Question 4: ___________ will observe September as the ‘month of nutrition’.
A. Karnataka
B. Madhya Pradesh
C. Rajasthan
D. Odisha

Answer and Explanation

Answer: C

Rajasthan will observe September as the ‘month of nutrition’.

Question 5: Which of the following is the mascot of Indian Railways?
A. Elephant
B. Bear
C. Lion
D. Tiger

Answer and Explanation

Answer: A

Bholu the Train Manager (Guard) elephant is the mascot of Indian Railways. The mascot, a cartoon of an elephant holding a signal lamp with green light in one hand, was initially designed for Indian Railways’ 150th year commemoration events and was unveiled on 16 April 2002 in Bangalore.

Question 6: What is the name of home ground of Manchester City?
A. Wanda Metropolis
B. Emirates Stadium
C. Etihad Stadium
D. Old Trafford

Answer and Explanation

Answer: C

Manchester City Football Club is a football club based in east Manchester, England. Founded in 1880 as St. Mark’s.

Question 7: A loan agreement is between REC and German bank KfW of Euro _________ Million.
A. 500
B. 400
C. 200
D. 300

Answer and Explanation

Answer: C

A loan agreement is between REC and German bank KfW of Euro 200 Million.

Question 8: What is the ranking of Croatia in latest FIFA ranking?
A. 4
B. 5
C. 6
D. 7

Answer and Explanation

Answer: A

Croatia is ranked 4th in the world after football’s governing body FIFA released the latest rankings

Question 9: MP CM Shivraj Singh Chouhan launched _________ App.
A. Dial 100 Police Mobile
B. Now Dial 100 Police Mobile
C. 100 Dial Police Mobile
D. Dial 100 Mobile Police

Answer and Explanation

Answer: A

MP CM Shivraj Singh Chouhan launched Dial 100 Police Mobile App.

Question 10: According to Ind-Ra the economic growth for the FY19 will be 7.2%,earlier it was __________.
A. 7.6%
B. 7.4%
C. 7.5%
D. 7.3%

Answer and Explanation

Answer: B

According to Ind-Ra the economic growth for the FY19 will be 7.2%, earlier it was 7.4%.

Daily Current Affairs: 17 Augustt

General Knowledge Tests for August-2018
Happy Learning!
August-1August-2August-3August-4August-5
August-6August-7August-8August-9August-10
August-11August-12August-13August-14August-15
August-16August-17

Daily Current Affairs 17 August 2018 Current Affairs Quiz August 17 2018 Current Affairs Infographic

Content Ads 02 Sample 01
Pop Up

LIVE STREAMING ON YOUTUBE

Starting 3rd June 2024, 7pm

Onwards

FREE CHEAT SHEET

Learn
How to Master VA-RC 

This free (and highly detailed) cheat sheet will give you strategies to help you grow

No thanks, I don't want it.

Join our Free TELEGRAM GROUP for exclusive content and updates

Rsz 1rsz Close Img

Join Our Newsletter

Get the latest updates from our side, including offers and free live updates, on email.

Rsz Undraw Envelope N8lc Smal
Rsz 1rsz Close Img