Current Affairs Quiz 22 August 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 22 August 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 22 August 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 22 August 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 22 August 2018

Question 1: Who is the Governor of Jammu and Kashmir?
A. Ganga Prasad
B. Kesari Nath Tripathi
C. Satya Pal Malik
D. P V Naik

Answer and Explanation

Answer: C

Satya Pal Malik is the governor Jammu and Kashmir

Question 2: World Senior Citizen Day, 2018 was observed worldwide on _____________.
A. August 22
B. August 21
C. August 20
D. August 19

Answer and Explanation

Answer: B

World Senior Citizen Day, 2018 was observed worldwide on August 21.

Question 3: Who is the Minister of Women and Child Development?
A. Maneka Gandhi
B. Varun Gandhi
C. Harshdeep Singh
D. Jaideep Banerjee

Answer and Explanation

Answer: A

Minister of Women and Child Development – Maneka Gandhi.

Question 4: No Spin is the autobiography of ___________.
A. Shane Warne
B. Rafael Nadal
C. VVS Laxman
D. Justin Hales

Answer and Explanation

Answer: A

‘My story, without the spin. ‘From the start of his glittering career in 1992, to his official retirement from all formats of the game in 2013, Shane Warne has long desired to tell his incredible story without compromise.

Question 5: Which country is origin of the ballot option ‘None of the Above’?
A. France
B. India
C. UK
D. USA

Answer and Explanation

Answer: D

NOTA specifically was first used in India in 2009. But the origins of the ballot option “None of the Above” can be traced back to the United States, when the State of Nevada adopted “None of These Candidates” as a ballot option in 1976.

Question 6: IAF-RMAF is a bilateral exercise between Indian Air Force and Royal _________ Air Force.
A. American
B. Japanese
C. Malaysian
D. Indonesian

Answer and Explanation

Answer: C

IAF-RMAF is a bilateral exercise between Indian Air Force (IAF) and Royal Malaysian Air Force (RMAF).

Question 7: Sultanpur National Park is in which state?
A. Rajasthan
B. Utter Pradesh
C. Haryana
D. Madhya Pradesh

Answer and Explanation

Answer: C

Sultanpur National Park (formerly Sultanpur Bird Sanctuary) is located at Sultanpur fifteen kilometres from Gurgaon, Haryana and 50 km from Delhi in India.

Question 8: What is the rank of PV Sindhu in Forbes’ list of top paid female athletes 2018?
A. 7th
B. 6th
C. 5th
D. 8th

Answer and Explanation

Answer: A

PV Sindhu($8.5 million) is the only Indian in Forbes’ list with seventh rank.

Question 9: International Day of Remembrance and tribute to the Victims of Terrorism was observed on ___________ August.
A. 21
B. 22
C. 23
D. 24

Answer and Explanation

Answer: A

International Day of Remembrance and tribute to the Victims of Terrorism was observed on 21 August.

Question 10: When were EVMs first used in India?
A. 1997-98
B. 1989-90
C. 2004-05
D. 2014-15

Answer and Explanation

Answer: B

EVMs manufactured in 1989-90 were used on experimental basis for the first time in 16 Assembly Constituencies in the States of Madhya Pradesh (5), Rajasthan (5) and NCT of Delhi (6) at the General Elections to the respective Legislative Assemblies held in November, 1998.

Daily Current Affairs: 22 August

General Knowledge Tests for August-2018
Happy Learning!
August-1August-2August-3August-4August-5
August-6August-7August-8August-9August-10
August-11August-12August-13August-14August-15
August-16August-17August-18August-19August-20
August-21August-22

Daily Current Affairs 22 August 2018 Current Affairs Quiz August 22 2018 Current Affairs Infographic

Pin It on Pinterest