Content Ad 002

Current Affairs Quiz August 24 2017

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz August 24 2017, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz August 24 2017 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz August 24 2017 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 24 August 2017.

Question 1: Who is the Chief Justice of India ?
A. Dilip Kumar
B. JS Khehar
C. Arvind Panagariya
D. Narendra Modi

Answer and Explanation

Answer: B

Justice JS Khehar is the Chief Justice of India.

Question 2: Who is the HRD Minister ?
A. Narendra Modi
B. Smiriti Irani
C. Prakash Javedkar
D. Arun Jaitley

Answer and Explanation

Answer: C

Prakash Javedkar is the Human Resource and Development Minister.

Question 3: Which country did Qatar restore its diplomatic ties with?
A. UK
B. India
C. Iran
D. Pakistan

Answer and Explanation

Answer: C

Qatar restored diplomatic ties with Iran.

Question 4: Which country has ordered production of more rocket engines?
A. UK
B. North Korea
C. Bangladesh
D. Pakistan

Answer and Explanation

Answer: B

North Korea ordered production of more rocket engines and warhead tips.

Question 5: Which of the following has received the permission to test self-driving cars?
A. Apple
B. Google
C. Microsoft
D. Alibaba

Answer and Explanation

Answer: A

Apple obtained the permission in April to perform test in California.

Question 6: In which country are Buddhist funeral rites performed by a robot?
A. Japan
B. India
C. China
D. Bangladesh

Answer and Explanation

Answer: A

A humanoid robot ‘Pepper’ has been programmed to perform Buddhist funerals in Japan.

Question 7: Which country has launched an enquiry into the recent defeats of its cricket team?
A. Sri Lanka
B. India
C. Iran
D. Pakistan

Answer and Explanation

Answer: A

Sri Lanka ordered enquiry into the recent defeats in cricket.

Question 8: The HRD Minister recently announced a monthly scholarship of______ for 1,000 students?
A. Rs. 50,000
B. Rs. 60,000
C. Rs. 75,000
D. Rs. 30,000

Answer and Explanation

Answer: C

HRD Minister Prakash Javedkar announced a monthly scholarship programme that would over Rs.75,000 to 1,000 best innovative minds every month.

Question 9: RBI will release notes of which denomination on 25th August?
A. 50
B. 100
C. 200
D. 300

Answer and Explanation

Answer: C

The Reserve Bank of India will release Rs.200 notes on August 25th..

Question 10: Which company has launched an Android phone that costs Rs.1.57 lakh ?
A. Apple
B. Google
C. Lamborghini
D. Ford

Answer and Explanation

Answer: C

Italian luxury supercar manufacturer Lamborghini launched the Android phone.

Daily Current Affairs: 24 August

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for August-2017
Happy Learning!
Aug-1Aug-2Aug-3Aug-4
Aug-5Aug-6Aug-7Aug-8
Aug-9Aug-10Aug-11Aug-12
Aug-13Aug-14Aug-15Aug-16
Aug-17Aug-18Aug-19Aug-20
Aug-21Aug-22Aug-23Aug-24
Aug-25Aug-26Aug-27Aug-28
Aug-29Aug-30

Daily-Current-Affairs-24-august-2017-Current-Affairs-Quiz-august-24-2017-Current-Affairs-Infographic

Content Ads 02 Sample 01
Website Pop Up

LIVE STREAMING ON YOUTUBE

Starting 3rd June 2024, 7pm

Onwards

FREE CHEAT SHEET

Learn
How to Master VA-RC 

This free (and highly detailed) cheat sheet will give you strategies to help you grow

No thanks, I don't want it.

Join our Free TELEGRAM GROUP for exclusive content and updates

Rsz 1rsz Close Img

Join Our Newsletter

Get the latest updates from our side, including offers and free live updates, on email.

Rsz Undraw Envelope N8lc Smal
Rsz 1rsz Close Img