Current Affairs Quiz 24 August 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 24 August 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 24 August 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 24 August 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,
Daily Current Affairs Today 24 August 2018

Question 1: Haneda International Airport is located in ___________?
A. Tokyo
B. New York
C. Berlin
D. Shanghai

Answer and Explanation

Answer: A

Tokyo International Airport, commonly known as Haneda Airport, Tokyo Haneda Airport, and Haneda International Airport, is one of the two primary airports that serve the Greater Tokyo Area.It is the fastest growing International Airport.

Question 2: Where is the head quarter of Moody’s Corporation?
A. Washington DC
B. New York
C. Chicago
D. Ohio

Answer and Explanation

Answer: B

Headquarters: New York City, New York, United States || CEO: Raymond W. McDaniel Jr.

Question 3: Who is the brand ambassador Sanjay Gandhi National Park?
A. Raveena Tandon
B. Akshay Kumar
C. Gauri Khan
D. Sanjay Dutt

Answer and Explanation

Answer: A

Raveena Tandon has become brand ambassador of Sanjay Gandhi National Park Mumbai.

Question 4: ___________ Expressway will be known as ‘Atal Path’ to honour former PM Atal Bihari Vajyapee.
A. Bundelkhand
B. Baghelkhand
C. Khajuraho
D. Yamuna

Answer and Explanation

Answer: A

Bundelkhand Expressway will be known as ‘Atal Path’ to honour former PM Atal Bihari Vajyapee.

Question 5:Exercise Shanghai Cooperation Organization (SCO) Peace Mission 2018 has started at __________, Russia.
A. Moscow
B. Sochi
C. Glasgow
D. Chebarkul

Answer and Explanation

Answer: D

Exercise Shanghai Cooperation Organization (SCO) Peace Mission 2018 has started at Chebarkul, Russia.

Question 6:Who is the author of the book ‘The kite runner’?
A. N K Singh
B. Amitav Ghosh
C. Khaled Hosseini
D. R Narayana

Answer and Explanation

Answer: C

The Kite Runner is the first novel by Afghan-American author Khaled Hosseini. Published in 2003 by Riverhead Books, it tells the story of Amir, a young boy from the Wazir Akbar Khan district of Kabul, whose closest friend is Hassan.

Question 7: Who has topped Forbes’ List Of World’s Highest-Paid Actors 2018?
A. Dwayne Johnson
B. Chris Evan
C. George Clooney
D. Robert Downey Jr

Answer and Explanation

Answer: C

Hollywood Actor George Clooney tops the list of ‘World’s Highest-Paid Actors 2018’ with $239 Million.

Question 8: WUSHU is a traditional _________ sport which pays attention to both internal and external exercises with fighting movements as its main contents.
A. Chinese
B. Japanese
C. Taiwan
D. Mongolian

Answer and Explanation

Answer: A

WUSHU is a traditional Chinese sport which pays attention to both internal and external exercises with fighting movements as its main contents

Question 9: Ankita Raina is _________ Player.
A. Tennis
B. Badminton
C. Hockey
D. Wrestler

Answer and Explanation

Answer: A

Ankita Raina is an Indian tennis player, and the current Indian No. 1 in women’s singles. Raina has won six singles and thirteen doubles titles on the ITF tour in her career.

Question 10: Vasundhara Raje has inaugurated the _________ Techno Hub in Jhalana, Jaipur.
A. Chand Bardai
B. Bhamashah
C. Prithvi Raj
D. Maharana Pratap

Answer and Explanation

Answer: B

Vasundhara Raje has inaugurated the Bhamashah Techno Hub in Jhalana, Jaipur.

Daily Current Affairs: 24 August

General Knowledge Tests for August-2018
Happy Learning!
August-1August-2August-3August-4August-5
August-6August-7August-8August-9August-10
August-11August-12August-13August-14August-15
August-16August-17August-18August-19August-20
August-21August-22August-23August-24

Daily Current Affairs 24 August 2018 Current Affairs Quiz August 24 2018 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest