Current Affairs Quiz 25 August 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 25 August 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 25 August 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 25 August 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 25 August 2018

Question 1: Pick the correct option?
A. President of the World Bank- Jim Yong Kim.
B. Headquarters of World Bank- Washington, DC.
C. Both of the above
D. none of the above

Answer and Explanation

Answer: C

The World Bank is an international financial institution that provides loans to countries of the world for capital projects.

Question 2: Where is the headquarter of Ujjivan Small Finance Bank?
A. Chennai
B. Bengaluru
C. Kolkata
D. Jaipur

Answer and Explanation

Answer: B

It is headquartered in Bengaluru, Karnataka.

Question 3: What is the currency of Bhutan?
A. Ngultrum
B. Bhat
C. Rupiah
D. Rubble

Answer and Explanation

Answer: A

Bhutan Capital:-Thimphu, Currency:-Ngultrum , Prime Minister:-Tshering Tobgay

Question 4: The World Bank has launched __________.It is World’s 1st Blockchain Bond.
A. bond-i
B. bond-w
C. bond-c
D. bond-b

Answer and Explanation

Answer: A

The World Bank launched ‘bond-i’.It is World’s 1st Block chain Bond.

Question 5: Dutee Chand is a ___________.
A. Sprinter
B. Thrower
C. Swimmer
D. Shotput Player

Answer and Explanation

Answer: A

Dutee Chand is an Indian professional sprinter and current national champion in the women’s 100 metres event.

Question 6: What is the tagline of ICICI Bank?
A. Desh ke liye
B. India Ka Bank
C. Hum hai na
D. Desh ka bank

Answer and Explanation

Answer: C

ICICI Bank:- Founded in 1994, Headquarters – Mumbai, Tagline – ‘Hum hai na’

Question 7: Who is the president of Assocham?
A. Sandeep Papriwal
B. Sandeep Kasliwal
C. Sandeep Jajodia
D. Sandeep Janghid

Answer and Explanation

Answer: C

CMD Sandeep Jajodia has been appointed the new president of industry chamber Assocham. Balkrishan Goenka, Chairman, Welspun Group and Kiran Kumar Grandhi, vice-chairman of GMR Infrastructure Ltd, have taken over as senior vice-president and vice-president respectively.

Question 8: Former Prime Minister Atal Bihari Vajpayee was cremated at ___________ on the banks of river Yamuna.
A. Shakti Sthal
B. Shanti Sthal
C. Samridhhi Sthal
D. Smriti Sthal

Answer and Explanation

Answer: D

He was cremated with full state honour at Smriti Sthal on the banks of river Yamuna.

Question 9: UDAN (Ude Desh Ka Aam Naagrik) was launched in __________ to make air travel affordable.
A. 2016
B. 2015
C. 2017
D. 2018

Answer and Explanation

Answer: A

At the beginning of the scheme, out of total 486 airports, 406 were participating unserved airports, 27 well served airports out of 62 non-RCS airports and 12 operational out of 18 participating underserved regional operational airports (Nov 2016) with regular fixed-wing scheduled flights.

Question 10: ___________ is the Secretary General of Indian Olympic Association (IOA).
A. Narindar singh
B. Rajeev Mehta
C. R V Sunil
D. Rupendra Pal

Answer and Explanation

Answer: B

Rajeev Mehta is the Secretary General of Indian Olympic Association (IOA).

Daily Current Affairs: 25 August

General Knowledge Tests for August-2018
Happy Learning!
August-1August-2August-3August-4August-5
August-6August-7August-8August-9August-10
August-11August-12August-13August-14August-15
August-16August-17August-18August-19August-20
August-21August-22August-23August-24August-25

Daily Current Affairs 25 August 2018 Current Affairs Quiz August 25 2018 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest