Current Affairs Quiz 27 August 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 27 August 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 27 August 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 27 August 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,
Daily Current Affairs Today 27 August 2018

Question 1: Who is the founder of Centre for Science & Environment?
A. Anil Agrawal
B. Sumitra Narayana
C. Amit kishlak
D. Prabhanshu Pandey

Answer and Explanation

Answer: A

Centre for Science and Environment:- Established in 1980 , Located in New Delhi , Founder – Anil Agarwal , Director – Sunita Narain

Question 2: Select the wrong option about World Bank?
A. Headquarters – Washington DC
B. Formed on January, 1945
C. President – Jim Yong Kim
D. CEO – Kristalina Georgieva

Answer and Explanation

Answer: B

The World Bank is an international financial institution that provides loans to countries of the world for capital projects. Formation‎: ‎July 1945; 73 years ago

Question 3: __________ Government to organise global farmers meet ‘Krishi Kumbh’ on October 26-28.
A. UP
B. MP
C. HP
D. AP

Answer and Explanation

Answer: A

UP Government to organise global farmers meet ‘Krishi Kumbh’ on October 26-28.

Question 4: Narendra Modi has launched a book on former PM Atal Bihari Vajpayee:-‘Atal Ji Ne Kaha’,it is written by ________.
A.L K Advani
B. Brijendra Rehi
C. Narendra Modi
D. Nitin Gadkari

Answer and Explanation

Answer: B

Narendra Modi has launched a book on former PM Atal Bihari Vajpayee:-‘Atal Ji Ne Kaha’. It has been written by Brijendra Rehi.

Question 5: Centre for Science and Environment-(CSE) has analysed ____________ cities of India in pollution and energy consumption from urban daily commute in a report.
A. 14
B. 13
C. 15
D. 16

Answer and Explanation

Answer: A

Centre for Science and Environment-(CSE) has analysed 14 cities of India in pollution and energy consumption from urban daily commute in a report.

Question 6: ICICI Bank js in agreement with __________ to issue a range of co-branded credit and debit card.
A. Arsenal
B. Manchester City
C. Manchester United
D. Leicester City

Answer and Explanation

Answer: C

ICICI Bank is in agreement with Manchester United to issue a range of co-branded credit and debit card.

Question 7: The __________ meeting of India-Kenya Joint Trade Committee was held in Nairobi, Kenya
A. 10th
B. 9th
C. 8th
D. 11th

Answer and Explanation

Answer: C

The 8th meeting of India-Kenya Joint Trade Committee was held in Nairobi, Kenya

Question 8:Reliance Naval and Engineering Limited is an Indian shipbuilding and Heavy industry company headquartered in __________.
A. Mumbai
B. Surat
C. Vapi
D. Vasai

Answer and Explanation

Answer: A

Reliance Naval and Engineering Limited is an Indian shipbuilding and Heavy industry company headquartered in Mumbai.

Question 9: Japan defeated _________ 3-1 and won FIFA U-20 Women’s World Cup.
A. Spain
B. Brazil
C. Portugal
D. France

Answer and Explanation

Answer: A

Japan defeated Spain 3-1 and won FIFA U-20 Women’s World Cup.

Question 10: Sudha Singh won silver medal in women’s __________ steeplechase.
A. 1000m
B. 3000m
C. 10000m
D. 5000m

Answer and Explanation

Answer: B

Sudha Singh won silver medal in women’s 3000m steeplechase.

Daily Current Affairs: 27 August

General Knowledge Tests for August-2018
Happy Learning!
August-1August-2August-3August-4August-5
August-6August-7August-8August-9August-10
August-11August-12August-13August-14August-15
August-16August-17August-18August-19August-20
August-21August-22August-23August-24August-25
August-26August-27

Daily Current Affairs 27 August 2018 Current Affairs Quiz August 26 2018 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest