Current Affairs Quiz 28 August 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 28 August 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 28 August 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 28 August 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 28 August 2018

Question 1: What is the capital of Sri Lanka?
A. Colombo
B. Sri Jayawardenepura Kotte
C. Both of the above
D. None of the above

Answer and Explanation

Answer: C

Sri Jayawardenepura Kotte is the legislative capital and Colombo is the commercial and administrative capital.

Question 2: Who is the owner of Berkshire Hathaway Inc.?
A. Charlie Monger
B. Warren Buffett
C. David Musk
D. Scott Lilly

Answer and Explanation

Answer: B

Warren Edward Buffett is an American business magnate, investor, speaker and philanthropist who serves as the chairman and CEO of Berkshire Hathaway.

Question 3: ________ is produced from vegetable oils, recycled grease, algae, and animal fat.
A. Biofuel
B. Fossil fuel
C. LPG
D. LNG

Answer and Explanation

Answer: A

Biofuel is produced from vegetable oils, recycled grease, algae, and animal fat, is an alternative fuel that can be used as an alternative in place of fossil fuels.

Question 4: Google(Google Pay) has partnered with ________ private banks to offer consumer loans online.
A. six
B. five
C. three
D. four

Answer and Explanation

Answer: D

Google (Google Pay) has partnered with four private banks (HDFC Bank Ltd., ICICI Bank Ltd., Kotak Mahindra Bank Ltd. and Federal Bank Ltd.) to offer consumer loans online.

Question 5: World Biofuel Day is observed on _____________.
A. 10th August
B. 15th August
C. 29th August
D. 25th August

Answer and Explanation

Answer: A

10th August is celebrated as World Biofuel Day.

Question 6: Where is the head quarter of DBS Bank?
A. Japan
B. Malaysia
C. Singapore
D. China

Answer and Explanation

Answer: C

DBS Bank is a multinational banking and financial services corporation headquartered in Marina Bay, Singapore. CEO: Piyush Gupta

Question 7: What is the currency of North Korea?
A. North Korean peso
B. North Korean baht
C. North Korean won
D. North Korean yen

Answer and Explanation

Answer: C

North Korea:- Capital: Pyongyang, Currency: North Korean won , Head: Kim Jong-un.

Question 8: Pincky Balhara and Malaprabha Jadhav reached the semi-finals in the women’s ________ category in KURASH Game.
A. 52kg
B. 59kg
C. 54kg
D. 56kg

Answer and Explanation

Answer: A

Pincky Balhara and Malaprabha Jadhav reached the semi-finals in the women’s 52kg category in KURASH Game.

Question 9: PV Sindhu lost to _______________ to bag India’s first ever silver in badminton singles.
A. Tai Tzu-Ying
B. Lei Xeric
C. Whang Yan
D. Carolina Marin

Answer and Explanation

Answer: A

PV Sindhu lose to Tai Tzu-Ying(Chinese Taipei) 13-21, 16-21 to bag India’s first ever silver in badminton singles.

Question 10: _________ will host 2019 Asian youth weightlifting championships.
A. South Korea
B. North Korea
C. Taiwan
D. China

Answer and Explanation

Answer: B

North Korea will host 2019 Asian youth weightlifting championships.

Daily Current Affairs: 28 August

General Knowledge Tests for August-2018
Happy Learning!
August-1August-2August-3August-4August-5
August-6August-7August-8August-9August-10
August-11August-12August-13August-14August-15
August-16August-17August-18August-19August-20
August-21August-22August-23August-24August-25
August-26August-27August-28

Daily Current Affairs 28 August 2018 Current Affairs Quiz August 28 2018 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest