Current Affairs Quiz 29 August 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 29 August 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 29 August 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 29 August 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 29 August 2018

Question 1: Which of the following facts are correct?

A. The Host cities for Asian Games 2018 are Jakarta and Palembang.
B. Bhin Bhin, Kaka, and Atung are the mascots of the 2018 Asian Games.
C. All of the Above
D. None of the Above

Answer and Explanation

Answer: C

The 2018 Asian Games officially known as the 18th Asian Games and also known as Jakarta-Palembang 2018, is a pan-Asian multi-sport event.

Question 2: Who is the CEO of Bharti Airtel?
A. Usha Vittal
B. Gopal Vittal
C. Sunil Mittal
D. Bharti Mittal

Answer and Explanation

Answer: B

Bharti Airtel Limited is an Indian global telecommunications services company based in New Delhi, India. It operates in 20 countries across South Asia and Africa.

Question 3: Dutee Chand won silver in _______ final Sprint in Asian Games 2018.
A. 200m
B. 800m
C. 500m
D. 3000m

Answer and Explanation

Answer: A

Dutee Chand won silver in 200m final Sprint.

Question 4: The __________ Digital Economy Ministerial Meeting was held in Salta, Argentina.
A. G20
B. G10
C. G8
D. G7

Answer and Explanation

Answer: A

The G20 Digital Economy Ministerial Meeting was held in Salta,Argentina.

Question 5: What is the full-form of DIPP?
A. Department of Industrial Policy and Promotion
B. Development of Industrial Policy and Promotion
C. Department of Industry Policy and Promotion
D. Development of Industry Policy and Promotion

Answer and Explanation

Answer: A

Department of Industrial Policy & Promotion was established in the year 1995, and in the year 2000 Department of Industrial Development was merged with it. It is working under the Ministry of Commerce and Industry, Government of India.

Question 6: Energy Efficiency Services Limited along with GOI and the World Bank has signed a __________ million loan agreement.
A. $240
B. $230
C. $220
D. $210

Answer and Explanation

Answer: C

Energy Efficiency Services Limited along with GOI and the World Bank has signed a $220 million loan agreement.

Question 7: A . Sharath Kamal is a ___________ Player.
A. Badminton
B. Tennis
C. Table Tennis
D. Hockey

Answer and Explanation

Answer: C

Achanta Sharath Kamal is a professional table tennis player from Tamil Nadu, India. His current world rank is 48, as of April, 2018.

Question 8: National Sports Day is a tribute to the greatest hockey player, Major _________ on his birth anniversary.
A. Dhyan Chand
B. Dhanraj Pilley
C. Arjun Hallapa
D. C B Singh

Answer and Explanation

Answer: A

National Sports Day is a tribute to the greatest hockey player, Major Dhyan Chand on his birth anniversary.

Question 9: HRD Minister ___________ has launched the 3rd edition of ‘Smart India Hackathon- 2019’.
A. Prakash Javadekar
B. Smriti Irani
C. Piyush Goyal
D. R Balki

Answer and Explanation

Answer: A

HRD Minister Prakash Javadekar has launched the 3rd edition of ‘Smart India Hackathon- 2019’.

Question 10: Who won UEFA goal of the season award 2017-18 ?
A. Di Maria
B. Cristiano Ronaldo
C. Mo Salah
D. Neymar Jr.

Answer and Explanation

Answer: B

Cristiano Ronaldo won UEFA goal of the season award

Daily Current Affairs: 29 August

General Knowledge Tests for August-2018
Happy Learning!
August-1August-2August-3August-4August-5
August-6August-7August-8August-9August-10
August-11August-12August-13August-14August-15
August-16August-17August-18August-19August-20
August-21August-22August-23August-24August-25
August-26August-27August-28August-29

Daily Current Affairs 29 August 2018 Current Affairs Quiz August 29 2018 Current Affairs Infographic

Get Posts Like This Sent to your Email
Updates for Free Live sessions and offers are sent on mail. Don't worry: we do not send too many emails..:)
Get Posts Like This Sent to your Email
Updates for Free Live sessions and offers are sent on mail. Don't worry: we do not send too many emails..:)



Join Our Newsletter
Get the latest updates from our side, including offers and free live updates, on email.
Join Our Newsletter
Leverage agile frameworks to provide a robust synopsis for high level overviews.
4 Short Term Courses launched for CAT-2021. Special 10% off as launch offer.
10
days
10
hours
10
minutes
10
seconds
4 Short Term Courses launched for CAT-2021. Special 10% off as launch offer.
10
days
10
hours
10
minutes
10
seconds
Join our Free TELEGRAM GROUP for exclusive content and updates
Join our Free TELEGRAM GROUP for exclusive content and updates

Pin It on Pinterest