Content Ad 002

Current Affairs Quiz August 3 2017

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz August 3 2017, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz August 3 2017 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz August 3 2017 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 3 August 2017.

Question 1: Which Indian state’s Taxi drivers are against installing GPS?
A. Andhra Pradesh
B. Madhya Pradesh
C. Maharashtra
D. Telangana

Answer and Explanation

Answer: C

Mumbai’s Taximen Association and Unions are against the installation of GPS since it’s a financial burden to the drivers.

Question 2: Who is the CEO of Standard Chartered Bank?
A. Indra Nooyi
B. Arundhathi Bhattacharya
C. Bill Winters
D. Satya Nadella

Answer and Explanation

Answer: C

Bill Winters is the CEO of Standard Chartered Bank.

Question 3: Which country’s Government website was recently hacked ?
A. Pakistan
B. India
C. Bangladesh
D. China

Answer and Explanation

Answer: A Pakistan Government’s website is hacked with the Indian Independence Day wishes on the screen.

Question 4: Online Income Tax Returns filing in India has increased by:
A. 10%
B. 20%
C. 30%
D. 40%

Answer and Explanation

Answer: B It increased by 20% to 2.33 crore from 1.92 crore last year.

Question 5: Which country has recently extended its hold on designating Masood Azhar as a terrorist ?
A. India
B. Sri Lanka
C. Pakistan
D. China

Answer and Explanation

Answer: D

China extended the hold for 3 months to designate Azhar as the terrorist by UN.

Question 6: Which country launched a intercontinental ballistic missile recently ?
A. Russia
B. US
C. S Korea
D. China

Answer and Explanation

Answer: B

The US Officials said that the launch is to prove the readiness and effectiveness of the air force.

Question 7: Which of the following brands is set to launch its line of clothing?
A. Reliance
B. Titan
C. Max
D. Patanjali

Answer and Explanation

Answer: D

Baba Ramdev’s Patanjali is set to launch clothing in April 2018.

Question 8: Who is the first Indian Para athlete to be awarded Khel Ratna ?
A. Jhajharia
B. Harmanpreet
C. Pujara
D. Mithali

Answer and Explanation

Answer: A

Devendra Jhajharia will become the first Indian para athlete to receive Rajiv Gandhi Khel Ratna award.

Question 9: A group belonging to which country hacked the websites of 3 Indian Institutes a few months ago?
A. Russia
B. US
C. Pakistan
D. China

Answer and Explanation

Answer: C

Pakistan’s “Pakistan Haxors crew” hacked the Indian Institutes websites 3 months ago.

Question 10: Which company has seen a huge profit rise, of 96.8% in June this year’s quarter?
A. Reliance
B. Titan
C. Max
D. Patanjali

Answer and Explanation

Answer: B

Titan’s profit rose to Rs.237.97 crore .

Daily Current Affairs: 3 August

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for August-2017
Happy Learning!
Aug-1Aug-2Aug-3Aug-4
Aug-5Aug-6Aug-7Aug-8
Aug-9Aug-10Aug-11Aug-12
Aug-13Aug-14Aug-15Aug-16
Aug-17Aug-18Aug-19Aug-20
Aug-21Aug-22Aug-23Aug-24
Aug-25Aug-26Aug-27Aug-28
Aug-29Aug-30

Daily-Current-Affairs-3-august-2017-Current-Affairs-Quiz-august-3-2017-Current-Affairs-Infographic

Content Ads 02 Sample 01
Pop Up

LIVE STREAMING ON YOUTUBE

Starting 3rd June 2024, 7pm

Onwards

FREE CHEAT SHEET

Learn
How to Master VA-RC 

This free (and highly detailed) cheat sheet will give you strategies to help you grow

No thanks, I don't want it.

Join our Free TELEGRAM GROUP for exclusive content and updates

Rsz 1rsz Close Img

Join Our Newsletter

Get the latest updates from our side, including offers and free live updates, on email.

Rsz Undraw Envelope N8lc Smal
Rsz 1rsz Close Img