Current Affairs Quiz 31 August 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 31 August 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 31 August 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 31 August 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 31 August 2018

Question 1: Where is the Secretariat of BIMSTEC ?
A. Bangladesh
B. India
C. Sri Lanka
D. Malaysia

Answer and Explanation

Answer: A

The Bay of Bengal Initiative for Multi-Sectoral Technical and Economic Cooperation is an international organisation of seven nations of South Asia and South East Asia.

Question 2: Who is the CEO of India Post Payments Bank?
A. Madan Mohan Jha
B. Suresh Sethi
C. Suresh Wadekar
D. Sapan Sethi

Answer and Explanation

Answer: B

The India Post Payments Bank to be inaugurated on the 1st of September 2018 has been incorporated as a public sector company under the Department of Posts with 100% GOI equity and is governed by the Reserve Bank of India.

Question 3: Through which of the following state does National Waterway-1 not pass?
A. Uttrakhanad
B. UP
C. Jharkhand
D. Bihar

Answer and Explanation

Answer: A

The NW-1 passes through West Bengal, Jharkhand, Bihar and Uttar Pradesh.

Question 4: Who is the CEO of Nvidia Computer game company?
A. Jensen Huang
B. Jensen Sandburg
C. Gutenberg
D. Marc Raffaele

Answer and Explanation

Answer: A

Nvidia Corporation is an American technology company incorporated in Delaware and based in Santa Clara, California.

Question 5: RBI was established on 1st April 1935 in ___________.
A. Kolkata
B. Mumbai
C. New Delhi
D. Chennai

Answer and Explanation

Answer: A

RBI was established on 1st April 1935 in Kolkata.

Question 6: SAARC Agri Cooperative Business Forum has begun in _________.
A. Thimphu
B. Dhaka
C. Kathmandu
D. New Delhi

Answer and Explanation

Answer: C

SAARC Agri Cooperative Business Forum has begun in Kathmandu,Nepal.

Question 7: Who is the founder of Abhibus.com?
A. Aruna Reddy
B. Sudhankar Sharma
C. Sudhakar Reddy Chirra
D. Prathana Rao

Answer and Explanation

Answer: C

Sudhakar Reddy Chirra is the CEO of Abhibus.com.

Question 8: According to RBI’s annual report,Real GDP growth for 2018-19 is expected to be _________ from 6.7% in the previous years.
A. 7.4%
B. 7.8%
C. 7.6%
D. 6.9%

Answer and Explanation

Answer: A

According to RBI’s annual report,Real GDP growth for 2018-19 is expected to 7.4% from 6.7% in the previous years.

Question 9: Who is the Player of the Year in UEFA Awards 2017-18?
A. Luka Modrić
B. Leo Messi
C. Cristiano Ronaldo
D. Sergio Ramos

Answer and Explanation

Answer: A

Luka Modrić is a Croatian professional footballer who plays as a midfielder for Spanish club Real Madrid and is the captain of the Croatia national team.

Question 10: Freecharge has expanded its product portfolio by partnering with __________ .com.
A. Redbus
B. AbhiBus
C. GoIbIbO
D. Yatra

Answer and Explanation

Answer: B

Freecharge has expanded its product portfolio by partnering with AbhiBus.com.

Daily Current Affairs: 31 August

General Knowledge Tests for August-2018
Happy Learning!
August-1August-2August-3August-4August-5
August-6August-7August-8August-9August-10
August-11August-12August-13August-14August-15
August-16August-17August-18August-19August-20
August-21August-22August-23August-24August-25
August-26August-27August-28August-29August-30
August-31

Daily Current Affairs 31 August 2018 Current Affairs Quiz August 31 2018 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest