Current Affairs Quiz 3rd 4th August 2020

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 3rd 4th August 2020, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 3rd 4th August 2020 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 3rd 4th August 2020 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 3rd 4th August 2020

Question 1:Dalmia Bharat Group has won __________ CSR Award for Environment Sustainability at 18th award ceremony.
A. FICCI
B. CCI
C. NASSCOM
D. ASCHOOM

Answer and Explanation

Answer: A

  • Dalmia Bharat Group has won FICCI CSR Award for Environment Sustainability at 18th FICCI CSR award ceremony.
  • Dalmia Bharat Group: Headquarters: Mumbai || Chairman: Sanjay Dalmia
  • Question 2: Mercedes Driver Lewis Hamilton has won __________ Grand Prix 2020.
    A. French
    B. British
    C. Spanish
    D. German

    Answer and Explanation

    Answer: B

  • Mercedes Driver Lewis Hamilton has won British Grand Prix 2020.
  • Lewis Carl Davidson Hamilton MBE HonFREng is a British racing driver who races in Formula One for the Mercedes-AMG Petronas Formula One Team.
  • Question 3:Sashidhar Jagdishan takes over as MD and CEO of ____________ replacing Aditya Puri who is set to retire on October 26.
    A. Axis Bank
    B. ICICI Bank
    C. HDFC Bank
    D. Kotak Mahindra Bank

    Answer and Explanation

    Answer: C

  • Sashidhar Jagdishan takes over as MD and CEO of HDFC Bank replacing Aditya Puri who is set to retire on October 26.
  • HDFC: Headquarters: Mumbai || Tagline : We Understand Your World
  • Question 4: _________ will set up Virtual Museum of securities market.
    A. RBI
    B. SEBI
    C. NABARD
    D. PFRDA

    Answer and Explanation

    Answer: B

  • SEBI will set up Virtual Museum of securities market.
  • SEBI: Headquarters: Mumbai || Chairperson: Ajay Tyagi
  • Question 5:_____________has started ‘Kona Kona Umeed’ Campaign.
    A. Kotak Mahindra Bank
    B. Yes Bank
    C. HDFC Bank
    D. ICICI Bank

    Answer and Explanation

    Answer: A

  • Kotak Mahindra Bank has started ‘Kona Kona Umeed’ Campaign.
  • Kotak Mahindra Bank: Headquarters: Mumbai || Managing Director & Chief Executive Officer: Uday Kotak.
  • Question 6:Minister for Health and Family Welfare Dr ____________ has chaired Session Of Bureau Of WHO Executive Board.
    A. Dharmendra Pradhan
    B. Prakash Javadekar
    C. Harsh Vardhan
    D. Ramesh Pokhriyal

    Answer and Explanation

    Answer: C

  • Minister for Health and Family Welfare Dr Harsh Vardhan has chaired Session Of Bureau Of WHO Executive Board.
  • WHO: Headquarters: Geneva, Switzerland || Director-General: Tedros Adhanom
  • Question 7:___________ has become the first Arab country to open a nuclear power plant.
    A. Qatar
    B. Saudi Arabia
    C. UAE
    D. Oman

    Answer and Explanation

    Answer: C

  • The United Arab Emirates has become the first Arab country to open a nuclear power plant.
  • UAE: President: Sheikh Khalifa bin Zayed Al Nahyan || Capital: Abu Dhabi || Currency: United Arab Emirates dirham.
  • Question 8:President of India has approved ___________ Decentralisation and Inclusive Development of All Regions Bill, 2020.
    A. Odisha
    B. Jharkhand
    C. Telangana
    D. Andhra Pradesh

    Answer and Explanation

    Answer: D

  • President of India has approved AP Decentralisation and Inclusive Development of All Regions Bill, 2020.
  • In Andhra Pradesh, Executive capital in Visakhapatnam, Legislative capital in Amaravati and Judicial capital in Kurnool.
  • Daily Current Affairs: 3rd 4th August

    Daily Current Affairs 3rd-4th August 2020 Current Affairs Quiz 3rd-4th August 2020 Current Affairs Infographic




    Pin It on Pinterest