Current Affairs Quiz August 5 2017

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz August 5 2017, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz August 5 2017 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz August 5 2017 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 5 August 2017.

Question 1: Who is the Foreign Minister of Pakistan?
A. Nawaz Sharif
B. Shahid Sharif
C. Shahid Abbasi
D. Khawaja Asif

Answer and Explanation

Answer: D Khawaja Asif is the first full time Foreign Minister of Pakistan since 2013.

Question 2: Which city has got a machine to diagnose HIV in 90 minutes?
A. Delhi
B. Bengaluru
C. Chennai
D. Mumbai

Answer and Explanation

Answer: D

King Edward Memorial Hospital, Mumbai has got the machine GeneXpert.

Question 3: Which city will have automated parking facility soon?
A. Delhi
B. Bengaluru
C. Chennai
D. Mumbai

Answer and Explanation

Answer: B

Bengaluru roads will have automated parking facility.

Question 4: Which company will buy Brilliant Basics?
A. TCS
B. CTS
C. Infosys
D. Wipro

Answer and Explanation

Answer: C Infosys will buy Brilliant Basics for Rs.63 crore.

Question 5: Which country has appointed its 1st full time Foreign Minister since 2013?
A. India
B. Sri Lanka
C. Pakistan
D. Afghanistan

Answer and Explanation

Answer: C

Pakistan appointed Khawaja Asif as the Foreign Minister..

Question 6: Which Indian bank became the 6th to cross Rs.1 lakh crore market capitalisation ?
A. HSBC
B. HDFC
C. ICICI
D. IndusInd

Answer and Explanation

Answer: D

IndusInd has crossed Rs.1 lakh crore market capitalisation.

Question 7: How many Indian-Americans were recently appointed to key govt posts by the US Senate?
A. 1
B. 2
C. 3
D. 4

Answer and Explanation

Answer: C

3 Indian-Americans were appointed to key government posts.

Question 8: Students of which state have sent Rakhi to Indian Soldiers?
A. Madhya Pradesh
B. Karnataka
C. Uttar Pradesh
D. Andhra Pradesh

Answer and Explanation

Answer: C

UP students sent a 100-feet long Rakhi to Indian soldiers.

Question 9: Which university has been accused of discriminating against Indians and Asians ?
A. Harvard
B. Stanford
C. Wharton
D. London

Answer and Explanation

Answer: A

Harvard University is accused by the US Department of Justice.

Question 10: Who is the 2nd fastest Indian player to reach 150 test wickets?
A. Ashwin
B. Jadeja
C. Kohli
D. Dhoni

Answer and Explanation

Answer: B

Ravindra Jadeja has reached 150 Test wickets.

Daily Current Affairs: 5 August

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for August-2017
Happy Learning!
Aug-1Aug-2Aug-3Aug-4
Aug-5Aug-6Aug-7Aug-8
Aug-9Aug-10Aug-11Aug-12
Aug-13Aug-14Aug-15Aug-16
Aug-17Aug-18Aug-19Aug-20
Aug-21Aug-22Aug-23Aug-24
Aug-25Aug-26Aug-27Aug-28
Aug-29Aug-30

Get Posts Like This Sent to your Email
Updates for Free Live sessions and offers are sent on mail. Don't worry: we do not send too many emails..:)
Get Posts Like This Sent to your Email
Updates for Free Live sessions and offers are sent on mail. Don't worry: we do not send too many emails..:)



Join Our Newsletter
Get the latest updates from our side, including offers and free live updates, on email.
Join Our Newsletter
Leverage agile frameworks to provide a robust synopsis for high level overviews.
Special Launch Offer: 20% off all courses till 24th Jan, 2023.
10
days
10
hours
10
minutes
10
seconds
4 Short Term Courses launched for CAT-2021. Special 10% off as launch offer.
10
days
10
hours
10
minutes
10
seconds
Join our Free TELEGRAM GROUP for exclusive content and updates
Join our Free TELEGRAM GROUP for exclusive content and updates

Pin It on Pinterest