Current Affairs Quiz 7 August 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 7 August 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 7 August 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 7 August 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 7 August 2018

Question 1: The motto of ______ census 2011 was ‘Our Census, Our future’.
A. 15th
B. 12th
C. 13th
D. 14th

Answer and Explanation

Answer: A

The motto of 15th census 2011 was ‘Our Census, Our future’.

Question 2: Who is the President of PHD Chamber of Commerce and Industry?
A. Anil Luhadia
B. Anil Khaitan
C. Sunil Khaiyan
D. Sushil Luhadia

Answer and Explanation

Answer: B

Anil Khaitan is the President of PHDCCI.

Question 3: Select the correct options.
A. Khadga Prasad Sharma Oli is the current Prime Minister of Nepal.
B. Bidhya Devi Bhandari is the current President of Nepal.
C. All of the above
D. None of the above

Answer and Explanation

Answer: C

Khadga Prasad Sharma Oli is the current Prime Minister of Nepal.Bidhya Devi Bhandari is the current President of Nepal and commander in chief of Nepalese Army. The Nepalese Rupee is the currency of Nepal.

Question 4: Holitech Technology will set up a manufacturing plant in ________,Andhra Pradesh.
A. Tirupati
B. Vijaywada
C. Amravati
D. Bijapur

Answer and Explanation

Answer: A

Holitech Technology (Xiaomi mobile phone parts supplier) will set up a manufacturing plant in Tirupati, Andhra Pradesh.

Question 5: Which of the following is not ASEAN Members?
A. Fiji
B. Brunei
C. Laos
D. Burma

Answer and Explanation

Answer: A

Headquarters: Jakarta, Indonesia, Founded: 8 August 1967 , Members: Indonesia, Thailand, Singapore, Malaysia, Vietnam, Philippines, Myanmar (Burma), Cambodia, Laos, Brunei .

Question 6: Which of the following is not member of BIMSTEC?
A. Bhutan
B. Bangladesh
C. Maldives
D. Nepal

Answer and Explanation

Answer: C

BIMSTEC countries (India, Sri Lanka, Bangladesh, Bhutan, Nepal, Thailand and Myanmar).

Question 7: _________ will be the first state to give identity cards to Gau Rakshaks (cow protectors).
A. Uttar Pradesh
B. Rajasthan
C. Uttarakhand
D. Bihar

Answer and Explanation

Answer: C

Uttarakhand will be the first state to give identity cards to gau rakshaks (cow protectors).

Question 8: Which is the Last Android version which is Unsupported by Google?
A. Lollipop
B. Marshmallow
C. Nougat
D. Oreo

Answer and Explanation

Answer: A

Google discontinued the support from Lollipop5.0 – 5.1.1.

Question 9: What is the full form of USSD?
A. Unstructured Supplementary Service Data
B. Un-structure Supplementary Service Data
C. Unstructured Supplement Service Data
D. Un-structure Supplement Service Data

Answer and Explanation

Answer: A

Unstructured Supplementary Service Data (USSD), sometimes referred to as “Quick Codes” or “Feature codes”, is a communications protocol used by GSM cellular telephones to communicate with the mobile network operator’s computers.

Question 10: Juan Martín del Potro is a _________ player.
A. Football
B. Tennis
C. Handball
D. Rugby

Answer and Explanation

Answer: B

Juan Martín del Potro, also known as Delpo, is an Argentine professional tennis player who is currently ranked world No. 4 in men’s singles by the Association of Tennis Professionals.

Daily Current Affairs: 7 August

General Knowledge Tests for August-2018
Happy Learning!
August-1August-2August-3August-4August-5
August-6August-7

Daily Current Affairs 7 August 2018 Current Affairs Quiz August 7 2018 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest

[i]
[i]